Lajkovac

Održana 24. redovna sednica Skupštine opštine Lajkovac

Na Dnevnom redu septembarskog zasedanja lokalnog parlamenta, prvog nakon letnje pauze, našlo se 16 tačaka. Predsednik skupštine Živorad Bojičić napomenuo je da pored odluke o izvršenju bužeta za period januar-jun, svakako važna bila i odluka o izmeni i dopuni korišćenja subvencija za ovu godinu JP “Stubo-Rovni”, koje će u ovoj godini početi sa izgradnjom seoskih vodovoda. Za tu namenu sredstava su obezbeđena iz budžeta RS. Sednica skupštine počela je minutom ćutanja za preminulog Ljubomira Đukića, koji je u više mandata obavljao funkciju potpredsednika skupštine opštine Lajkovac.

Predsednik skupštine Živorad Bojičić je napomenuo da je izvršenje budžeta u ovoj godini za sada na niovu prošle godine i da će do kraja 2018. biti realizovan po planu i programu. Za prvih šest meseci utrošeno je 30 odsto sredstava, očekujemo da procenat izvršenja do kraja godine bude veći, kaže predsednik skupštine.

Skupština-opštine-Lajkovac

Po mišljenju predsednika skupštine mnogo značajnija tačka lajkovačkog parlamenta bila je rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune plana i programa JP Stubo Rovni. Ova odluka je važna zbog činjenice što će ovo preduzeće do kraja godine početi izgradnju seoskih vodovoda čime će biti rešen problem vodosnabdevanje za jugozapadni deo opštine, kaže Bojičić.

Bojičić je napomenuo da očekuje da u narden četiri godine sva sela budu snabdevena vodom, a benefiti sistema Stubo Rovni svakako su kvalitet vode i cena, kaže predsednik skupštine.

Na pitanje novinara šta se dešava sa čestim restrikcijama vode i na koji način će biti rešen taj problem sa lazarevačkim komunalnim preduzećem, Bojičić kaže da je postignut dogovor i da će opština Lajkovac u narednom periodu izmiriti sva dugovanja prema ovom preduzeću.

Odbornici su usvojili predlog mišljenja na Studiju unapređenja zaštita od voda u slivu reke Kolubare. Studija je prethodno predlagala potapanje prostora gde se nalazi Markova crkva, u cilju zaštite domaćinstava od poplava, ali su čelnici opštine odbili ovaj predlog i izabrali drugo rešenje, kaže Bojičić.

Odbornici su izglasali i odluku o pokretanju postupka o izdavanju prostora Doma mladih, površine 302 kvadratna metra po ceni od jednog evra po kvadratu. Predsednik skupštine čestitao je Lajkovčanima predstojeće praznike, Dan opštine, Dan oslobođenja i Dan železničara, koji će u ovoj opštini biti obeleženi prigodnim svečanostima.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA