BeogradLazarevacVesti

Završene 41. Radničke sportske igre u Vrnjačkoj Banji

Dedelom pehara i proglašenjem najboljih ekipa u Vrnjačkoj Banji, svečano su zatvorene 41. Radničke sportske igre u organizaciji Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije. Na sportskim igrama se takmičilo više od 500 radnika EPS-a u 16 disciplina. Ove godine pobedila je ekipa Koordinacije za proizvodnju uglja u čijem timu su bili i radnici RB Kolubara.

Ukupno se takmičilo pet Koordinacija i to za distribuciju električne energije, proizvodnju termoenergije, proizvodnju hidroenergije, Peta koordinacija kao i Koordinacija za proizvodnju uglja u čijem sastavu su bili i zaposleni u RB „Kolubara“. Radničke sportske igre je svečano zatvorio predsednik sindikata EPS-a Milan Đorđević koji je istakao da su svi takmičari pobednici i čestitao svim učesnicima radničkih sportskih igara.

Milan-Djordjević
Milan Djordjević

Na tek završenim igrama, pobednička ekipa je Koordinacija za proizvodnju uglja, koja je bila najuspešnija u 10 od ukupno 16 disciplina.

Godinama unazad ekipu ugljara uspešno predstavlja i ekipa u nadvlačenju konopca, oni su i ove godine zauzeli prvo mesto.

Da je pored rezultata i takmičenja jednako važno i druženje, slaže se i predsednik sindikata površinskih kopova „Drmno“,  Željko Vojinović.

I ove godine dame su učestvovale u mnogim disciplinama, a jedna od ekipa koja je pobedila u svojoj je i koordinacija za proizvodnju uglja. One su bile najbolje u stonom tenisu.

Najbolji u malom fudbalu ove godine, kada su seniori u pitanju su predstavnici ugljara. Oni su ostvarili sve četiri pobede u svojoj disciplini.

Radnici u EPS-u obavljaju naporne poslove svakodnevno, pa im jedan ovakav vid druženja u Vrnjačkoj Banji dobro dođe, kaže Milan Stepanović, predsednik Sindikata Drimsko – Limskih hidroelektrana.

Doprinos osvajanju prvog mesta dali su i košarkaši ugljara, koji su u svojoj disciplini bili najbolja ekipa.

Radnicke-igre-4

Ekipa Koordinacije za distribuciju električne energije u generalnom plasmanu zauzela je drugo mesto, ali su kad je u pitanju takmičenje u streljaštvu – bili najbolji.

Jedna od ekipa ugljara koja je bila najbolja jeste muška ekipa u stonom tenisu. Po rečima Milana Mitrovića, stonotenisera „Kolubare“, prvo mesto su potajno priželjkivali.

Predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević izrazio je u izjavi za Gem zadovoljstvo što su 41. Radničke sportske igre protekle u fer i korektnoj atmosferi i dadao da nije zabeležen nijedan incident već pravi fer plej.

Predsednik Sindikata „Kolubare“ Miodrag Ranković kaže da mu je posebno zadovoljstvo što je ekipa ugljara posle dužeg vremena uspela da pobedi na radničkim sportskim igrama, a veliki doprinos osvajanju prvog mesta dali su i rudari „Kolubare“.

U ukupnom plasmanu ekipa ugljara osvojila je prvo mesto, distribucija električne energije je drugoplasirana, tim proizvodnje termoenergije je zauzeo treće mesto dok su četvrtoplasirani odnosno petoplasirani bili predstavnici proizvodnje hidroenergije i Peta koordinacija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA