BeogradLazarevacVesti

Održana 25. redovna sednica skupštine

Na 25. redovnoj sednici Skupštine GO Lazarevac data je saglasnost na Program poslovanja Javnog preduzeća za komunalnu privredu, na posebni program JPKP za 2024. godinu o korišćenju sredstava budžeta GO Lazarevac po osnovu subvencija, kao i saglasnost na Program poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca za period prva tri meseca tekuće godine. Pored navedenog, data je i saglasnost na Program rada Turističke organizacije GO Lazarevac za prva tri meseca tekuće godine kao i Predlog Programa čišćenja snega i leda sa puteva i ulica na teritoriji opštine u zimskom periodu. Predsednik Skupštine Bojan Sinđelić pohvalio je rad odbornika i istakao da je ovo skupštinsko zasedanje održano u demokratskom duhu.

Na 25. redovnoj sednici Skupštine opštine Lazarevac, donete su odluke koje će uticati na razvoj lokalne zajednice tokom 2024. godine. Odbornici su jednoglasno dali saglasnost na Program poslovanja Javnog preduzeća za komunalnu privredu, kao i na poseban program Javnog preduzeća za korišćenje sredstava budžeta opštine Lazarevac po osnovu subvencija za tekuću godinu. Posebna pažnja posvećena je i Programu poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca, koji obuhvata period od 1. januara 2024. do 31. marta 2024. godine. Osim toga, usvojen je i Poseban program ovog preduzeća, fokusiran na korišćenje subvencija iz budžeta opštine za isti period. Skupština je takođe dala saglasnost na Program rada Turističke organizacije opštine Lazarevac za prva tri meseca tekuće godine.

Predsednik opštine Bojan Stević podsetio je odbornike da je projekat izgradnje podzemne garaže kod zgrade opštine u nadležnosti Direkcije za izgradnju Grada Beograda i da nadzor nad izgradnjom tog objekta nema lazarevačka Direkcija za izgradnju.

Na sednici je usvojen i Predlog Programa čišćenja snega i leda sa puteva i ulica na teritoriji opštine tokom zimskog perioda. Ova inicijativa ima za cilj obezbeđivanje bezbednosti građana tokom hladnih meseci, osiguravajući pravovremeno i efikasno uklanjanje snežnih nanosa.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA