LajkovacValjevoVesti

Održana 35. sednica Skupštine opštine Lajkovac

Odbornici Skupštine opštine Lajkovac održali su 35. i poslednju sednicu u ovom sazivu. Istovremeno ovo je prvo skupštinsko zasedanje nakon vanrednog stanja. Sednica je zbog mera prevencije održana u KC “Hadži Ruvim“. Tokom sednice razmatrano je devet tačaka dnevnog reda. Većina tačaka se odnosila na verifikovanje odluka donetih tokom vanrednog stanja.

Lajkovac predsedništvo skupštineSednica skupštine opštine Lajkovac održana je u kulturnom centru ‘’Hadži Ruvim’’. To je 35. sednica u ovom sazivu. Odbornike su na ulazu u salu sačekale: dezo barijere, maske i rukavice, a vršena je i provera telesne temperature.

Mere prevencijeSednica je počela minutom ćutanja u čast preminulom predsedniku Nadzornog odbora JP “Gradska čistoća“ Lajkovac Panteliji Brkić i tragično nastradalim supružnicima Radinki i Milanu Markoviću. Počast penzionisanom opštinskom službeniku i bivšem odborniku Milanu kao i sadašnjoj odbornici Radinki Marković odbornici su odali sa suzama u očima. Na Radinkinom odborničkom mestu stajala je crvena ruža.

Minut ćutanjaTokom sednice usvojeno je devet tačaka dnevnog reda. Većina ih se odnosila na operativno delovanje opštinske uprave tokom vanrednog stanja.

glasanjeTokom ove sednice Milomir Negić je izabran na mesto predsednika Nadzornog odbora JP ‘’Gradska čistoća’’ umesto preminulog Pantelije Brkića. Na mesto člana nadzornog odbora ovog preduzeća izabrana je Snežana Toroman. Veće je donelo odluku i o formiranju izborne komisije opštine Lajkovac za predstojeće izbore. Odbornici su putem tajnog glasanja izabrali Snežanu Radojević na mesto člana opštinskog veća umesto Milomira Negića koji je podneo ostavku.

grb opštineTokom ove sednice, dve tačke dnevnog reda odnosile su se na aktivnosti u prethodnoj i ovoj godini Zajedničkog centra za socijalni rad ‘’Solidarnost’’ opština Ljig, Lajkovac i Mionica. Bojičić je naglasio da je opština Lajkovac u prethodnom periodu posebnu pažnju posvetila sugrađanima slabijeg materijalnog statusa.

skupštinsko zasedanje Tokom vanrednog stanja likvidnost budžeta opštine Lajkovac je sačuvana, a sve obaveze su izvršene, istakao je načelnik opštinske uprave Živorad Bojičić.

glasanjeJedna od tačaka dnevnog reda odnosila se i na regresiranje troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi ‘’Leptirić’’ u Lajkovcu. S obzirom da deca usled aktuelne epidemiološke krize nisu koristila usluge predškolske ustanove roditelji su oslobođeni plaćanja. Prihodi predškolske ustanove u prvih šest meseci biće smanjeni za 2 860 566 dinara. Kako je planirano naredno skupštinsko zasedanje opštine Lajkovac očekuje se nakon izbora i to će biti konstitutivna sednica novog saziva. Pred novim opštinskih sazivom biće i odluka o rebalansu budžeta za ovu godinu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA