Otvoren javni poziv za predloge za nagrade GO Lazarevac

Кomisija za dodelu javnih priznanja Skupštine gradske opštine Lazarevac uputila je poziv za dostavljanje predloga za nagrade gradske opštine Lazarevac za 2020. godinu.  Poziv je upućen 25. maja.

Glavna ulicaNagrade GO Lazarevac:

  • Vidovdanska nagrada dodeljuje se za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti: privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke, kulture, zdravstvene zaštite, socijalne i dečije zaštite, sporta, lokalne samouprave i svim drugim vidovima stvaralaštva u gradskoj opštini Lazarevac. Nagrada se dodeljuje: pravnim licima, udruženjima građana i pojedincima. Nagrađeni moraju imati sedište, odnosno prebivalište na teritoriji gradske opštine Lazarevac najmanje godinu dana pre dana objavljivanja poziva za dostavljanje predloga za Vidovdansku nagradu.
  • Nagrada GO Lazarevac za stvaralaštvo mladih dodeljuje se za najuspešnije rezultate i ostvarenja učenika i studenata. Nagrađeni moraju imati prebivalište na teritoriji gradske opštine Lazarevac najmanje godinu dana pre dana objavljivanja poziva za dostavljanje predloga za nagradu.
  • Nagrade GO Lazarevac u oblasti protivpožarne zaštite dodeljuje se pojedincima za njihov izuzetan doprinos u oblasti protivpožarne zaštite kroz delovanje u okviru dobrovoljnih vatrogasnih društava, preduzeća, ustanova i drugih organizacija.
  • Za doprinos razvoju gradske opštine Lazarevac i zasluge na unapređenju saradnje sa gradskom opštinom, nagrade se u izuzetnim slučajevima mogu dodeliti i istaknutim pojedincima, pravnim licima, udruženjima građana, učenicima i studentima iz drugih sredina. Ovo se ne odnosi na Nagradu gradske opštine Lazarevac u oblasti protivpožarne zaštite.

Lazarevac - Panorama

Inicijativu za dodelu nagrada gradske opštine Lazarevac mogu dati: preduzeća, privredna društva i ustanove, mesne zajednice i udruženja građana. Pravo inicijative za dodelu nagrada imaju i pojedinci i grupe građana sa područja gradske opštine Lazarevac. Inicijativa za dodelu nagrada mora biti obrazložena i mora sadržati podatke o radu i rezultatima rada predloženih kandidata. Predlozi za nagrade gradske opštine Lazarevac mogu se dostaviti Кomisiji za dodelu javnih priznanja Skupštine gradske opštine Lazarevac. Predlozi se dostavljaju na obrascima koji se mogu preuzeti u zgradi gradske opštine Lazarevac, u kancelariji broj 59 (drugi sprat) ili na sajtu opštine www.lazarevac.rs. Rok je do 19.06.2020. godine.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA