LajkovacVesti

Održana 57. sednica Veća opštine Lajkovac

Obiman dnevni red koji je sadržao 31 tačku, obeležio je 57. sednicu opštinskog veća u Lajkovcu. Najveći broj tačaka odnosio se na plan i program Javnih preduzeća za ovu godinu i izveštaje za proteklu.

Održana 57. sednica Veća opštine Lajkovac

Najbitnija tačka svkako je razmatranje programa poslovanja JP „Stubo Rovni“ za 2018. godinu, a obezbeđema su i sredstva za nastavak cevovoda za transport pijaće vode, kojim će se konačno rešiti problem vodosnabdevanja meštana tog dela Lajkovca.

Održana 57. sednica Veća opštine Lajkovac
Andrija Živković

Očekujemo da će ovaj problem biti trajno rešen do 2020. godine, rekao je predsednik opštine Andrija Živković i najavio redovno skupštinsko zasedanja za četvrtak 22. mart.

Članovi veća u Lajkovcu dali si saglasnot na izveštaje, planove i programe Javnih preduzeća i ustanova, Zajedničkog centra za socijalni rad „Solidarnost“, Crvenog krsta, Ustanove za sport i omladinu i JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni „Kolubara“.

Na veću se našao i izveštaj o renti i ekologiji za 2017. godinu, a po rečima predsednika opštine oko 60 odsto je realizacija sredstava iz ovih oblasti. Sva preneta sredstva u ovoj godini biće uložena za infrastrukturne projekte i već je počela njihova realizacija.

Zbog najavljenih padavina i mogućnosti podizanja nivoa reka, na Štabu za vanredne situacije doneta je hitma mera da se preduzmu koraci kako bi opština bila spremna za mogući poplavni talas.

Što se tiče poplavljenih poljoprivrednih površina u mestu Pepeljevac, predsednik opštine kaže da je to zaduženje izvođača radova na auto putu.

Prvo skupštinsko zasedanje u opštini Lajkovac zakazano je za četvrtak 22. mart.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA