BeogradKulturaLazarevacVesti

Dečija predstava “Planeta tajni“ pobrala simpatije publike

Premijerno u Srbiji Narodno pozorište odigralo je u lazarevačkom Centru za kulturu glumačko baletsku predstavu za decu “Planeta tajni“. Po tekstu Zore Bokšan Tanurdžić i na osnovu koreografije Milice Jević Drndarević balerine Narodnog pozorišta izvele su predstavu o istorijskoj borbi dobra i zla.
Planeta tajni
Milica Jević Drndarević

Igru dobra i zla o prevlasti na planeti Zemlji, problemima u kraljevstvu, međuljudskim odnosima na sceni lazarevačkog Centra za kulturu najmlađima su dočarali igrači Narodnog pozorišta u Beogradu. Milica Jević Drndarević koja u ovoj predstavi igra jednu od vodećih uloga bila je zadužena i za koreografiju, i kako je naglasila ovo kompleksno scensko delo po prvi put se igra u Srbiji.

Planeta tajni
Jovana Mirosavljević

Jovana Mirosavljević je ulogom Dobre sile ali i emocijom koju je prenela svojim scenskim pokretom pobrala posebne simpatije publike.

Planeta tajni

Ova glumačko baletska predstava je izazov za sve učesnike koji su po prvi put učestvovali u stvaranju ovakvog scenskog dela.

Planeta tajni

Cilj predstave je da deci približi balet kao umetnost koja ulepšava samo izvođenje predstave i kroz bajkoviti i plesni prikaz utiče na svest dece i omladine da loše ponašanje i zloba ne mogu doneti ništa dobro, a pozitivno razmišljanje, ispravno ophođenje treba da budu prioritet tokom života.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA