Održana gulašijada u Mirosaljcima, „Žućini sinovi“ najbolji

U Mesnoj zajednici Mirosaljci, u sklopu turnira u malom fudbalu, održano je takmičenje u kuvanju gulaša. Događaj je organizovan ispred Doma kulture, a na gulašijadi se takmičilo šest ekipa. Prema oceni žirija, najbolji gulaš pripremila je ekipa „Žućini sinovi“, drugo mesto pripalo je „Najboljim lovcima“, a trećeplasirana je bila ekipa „Tri promila“. Ovakve manifestacije su potrebne seoskim sredinama jer podstiču mlade na socijalizaciju, poručio je predsednik Mesne zajednice Mirosaljci Mile Ranković.

Mirosaljci

U sklopu turnira u malom fudbalu, koji se u Mirosaljcima održava nakon više od deset godina pauze, organizovano je takmičenje u kuvanju gulaša. Na gulašijadi, koja je održana ispred Doma kulture, učestvovalo je šest ekipa, dok je na turniru u malom fudbalu prijavljeno devet timova.

Gulašijada u Mirosaljcima

Prema rečima predsednika Mesne zajednice Mirosaljci Mileta Rankovića, uskoro bi trebalo da bude asfaltiran prostor ispred Doma kulture. Takođe, u drugoj polovini spetembra planira se održavanje smotre folklornih ansambala.

Pobednička ekipa Žućini sinovi

Pobednički pehar na gulašijadi pripao je ekipi „Žućini sinovi“ iz Arapovca, koja se dugi niz godina takmiči na sličnim manifestacijama i redovno osvaja nagrade.

Drugo mesto osvojila je ekipa „Najbolji lovci“, a treće je pripalo timu „Tri promila“.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA