Nova radna snaga u Kolubari Metal

U pogon Kolubara Metala primljeno je 38 radnika, pretežno mlađih, kojima je ovo prvi posao. U radionice Metala pristigli su novi majstori, bravari, zavarivači, metaloglodači, elektro i mašinski inženjeri… Dolaskom novih radnika praktično je oformljena cela nova radionica koja će sticati iskustva i znanje upravo ovde a mlada energija svakako će biti osveženje za naš pogon, u kojem je prosečna starost radnika oko 50 godina, kaže Dragan Stojanović tehnički direktor Kolubare Metal.

Varioci Kolubara metal

Nova energija i veći elan među radnicima Kolubara Metala, oseća se nakon dolaska nove mlade radne snage, koja je spremna da nakon srednje škole i fakulteta, svoje znanje primeni u radionicama ovog pogona. Neki od radnika trećinu života su proveli u radionicama a sada će ih zameniti mladi ljudi željni dokazivanja, novih znanja i sticanja iskustva. Tehnički direktor Dragan Stojanović kaže da potreba za novim kadrovima postoji već odavno ali da se sada ukazala prilika da mladi budu primljeni u radni odnos.

Dragan Stojanović
Dragan Stojanović

Mnogim mladim ljudima, koji su dobili priliku da rade u struci, je ovo prvo radno mesto nakon školovanja. Većina njih imala je priliku da ono što se radi u radionici nauči tokom prakse ali i od starijih kolega. Kažu da su zadovoljni uslovima rada ali i da im veliku podršku pružaju i starije kolege, spremne da uvek priteknu u pomoć.

Radnici Metala

Nikola Aleksić i njegov brat blizanac Vladimir počeli su da rade u Metalu pre tri meseca. Kažu da posao nije težak i da su trenutno na pripravničkim pozicijama. Dodaju da im je ovo prvi posao u struci i da se nadaju da će posao dobiti za stalno.

Nikola i Vladimir Aleksić

Priliku da pokažu svoje znanje ali i steknu nova znanja dobilo je 38 novih radnika. Starije kolege kažu da su oni pravo „osveženje“ što se tiče energije i elana i da se raduju što će svoje bogato iskustvo moći da podele sa mladim kolegama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Nova radna snaga u Kolubari Metal

  • 18. avgusta 2022. at 16:29
    Permalink

    Sram vas sve bre bilo! Što ne pišete i način na koji su svih 38 primljeni? Šta je sa decom preminulih radnika? Šta je sa članom 5 kolektivnog ugovora? Zašto ste naveli u tom članu 5, da prilikom zapošljavanja neće biti diskriminacije kad ste je baš upravo ovde primenili dajući prednost stranačkim poltronima? Govna ko govna!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA