BeogradLazarevacVesti

Održana komemoracija Miloradu Đokoviću

U biblioteci “Dimitrije Tucović” u Lazarevcu održana komemoracija povodom smrti dr Milorada Đokovića, novinara, publiciste i teoretičara anarhizma. Smrt Milorada Đokovića veliki je gubitak ne samo za njegovu porodicu i biblioteku „Dimitrije Tucović“, već i za ceo Lazarevac, rekla je na komemoraciji direktorka biblioteke Jasmina Ivanković.

Komemoracija Miloradu Đokoviću

Posle kraće i teške bolesti u Lazarevcu je preminuo novinar, publicista i teoretičar anarhizma Milorad Đoković. Komemoracija povodom smrti Milorada Đokovića održana je u biblioteci “Dimitrije Tucović” u Lazarevcu. Direktorka ove ustanove Jasmina Ivanković istakla je da je ovo veliki gubitak Lazarevac i biblioteku “Dimitrije Tucović”, ali pre svega za porodicu Đoković.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Član Upravnog odbora udruženja novinara Srbije magistar Dragan Todorović sa sa velikom tugom zbog gubitka kolege i prijatelja izjavio je da je Milorad Đoković bio izuzetno dobar čovek, i osoba koja je znala svakoga da ohrabri i podstakne da na svet gleda sa pozitivne strane.

Rukovodioc odeljenja za informisanje i glavni odgovorni urednik lista “Kolubara” Ana Pavlović istakla je da će Đoković ostati upamćen kao urednik koji je veoma odgovorno doživljavao svoju poziciju, ali i učesnik u lokalnoj zajednici u kojoj je bio odličan primer pravog kulturnog I naučnog poslanika kakvih nažalost više nema mnogo.

Blizak prijatelj iz Višegradske gimnazije Radiša Blagojević osvrnuo se na njihovo prijateljstvo od 1967. Dodao je da je Milorad Đoković otišao iznenada i da je imao čast da poznaje tako dobrog i čestitog čoveka.

Ratko Vukelić
Ratko Vukelić

Istoričar Ratko Vukelić istakao je da su dr Milorad Đoković i on imali istu sudbinu, da su došli u Srbiju iz drugih krajeva, al bez obzira na to, rekao je da ne postoji osoba u Lazarevcu koja nije poznavala Đokovića. Njegov najveći doprinos su njegovo dvoje dece i unuk Matija dodao je Vukelić.

Komemoracija Miloradu Đokoviću

Novinar, publicista i teoretičar ruskog anarhizma dr Milorad Đoković rođen je 1953, a preminuo 2021 u Lazarevcu posle kraće bolesti. Đoković je sarađivao sa preko 40 glasila, gde je objavio oko 8.000 tekstova. Napisao je više monografija o RB “Kolubara”. Pored novinarstva bavio se naukom. Važi za jednog od najboljih poznavalaca političke teorije ruskog anarhizma na ovim prostorima na čijoj je temi I doktorirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Milorad Đoković je sahranjen na gradskom groblju u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA