BeogradLazarevacVesti

Obeležena Sveta Petka, slava medicinskih sestara i tehničara

Medicinske sestre i tehničari Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ proslavili su svoju slavu Svetu Petku. Slava je obeležena molitvom i sečenjem kolača, a menadžerka DZ “Dr Đorđe Kovačević“ Suzana Stoisavljević čestitala je svojim kolegama slavu i napomenula da je obeležavanju slave prisustvovao manji broj medicinskih sestara i tehničara zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Sveta Petka, slava Med. sestara i tehničara

Svoju zaštitnicu, Svetu prepodobnu mati Paraskevu proslavile su medicinske sestre i tehničari Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“. U lazarevačkom domu zdravlja ova slava se obeležava dugi niz godina. Domaćin slave bila je Mirjana Živanović iz službe pedijatrije, dok će domaćin naredne godine biti  Ljubiša Anđelić, iz higijensko epidemiološke službe.

Naglasivši da Sveta Petka pomaže bolesnima i siromašnima, menadžerka lazarevačkog Doma zdravlja Suzana Stoisavljević  istakla je da je to upravo prioritet svih medicinskih sestara i tehničara.

Obeležena slava medicinskih sestara i tehničara

Kako je naglasila Stoisavljević, uslovi rada u lazarevačkom Domu zdravlja i timski rad sa ostalim osobljem doprineli da su medicinske sestre i tehničari postanu cenjeni u svom poslu.

Menadžerka Doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” Suzana Stoisavljević posebno se osvrnula na rad medicinskih sestara u kovid bolnici u Batajnici, koji leče najteže pacijente i dodala da im sve kolege pružaju veliku podršku u njihovoj borbi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA