Barajevo

Održana manifestacija Barajevski medenjak

U porti crkve Spaljivanje moštiju Svetog Save, drugog dana Vaskrsa,u ponedeljak 9. aprila u Barajevu je održana manifestacija Barajevski medenjak. Promocija meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme održana je po deveti put, a okupila je brojne izlagače kako iz Barajeva tako i iz cele Srbije.

Manifestaciju koju zajedno organizuju Pčelarsko društvo Barajevo i Centar za kulturu svečano je otvorio predsednik Skupštine GO Barajevo Saša Paunović. Pozdravljajući prisutne, Paunović se zahvalio na veoma dobrom odazivu jer je to dokaz da Pčelarska društva u Srbiji dobro rade, a i da je naša opština ne samo dobar domaćin već i jedan od predvodnika u razvoju ove poljoprivredne grane.

Izlozba

Prisutnim posetiocima i gostima obratio se i predsednik Pčelarskog društva Barajevo Dragomir Delić. Manifestacija je okupila 40 izlagača a prisustvovale su i delegacije Udružanja pčelara i poljoprivrednika iz 21 grada Srbije.

Među posetiocima su bili prof. dr Jovan Kulunčević, prof. Dr Mića Mladenović sa katedre za pčelarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, profesor Miladin Ševarlić, predsednik odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije, zamenik predsednika SPOS-a Milutin Bata Petrović…

Slatkisi

Po završetku izložbe u Domu kulture u Barajevu je održana tribina na temu pčelarstva a dodeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i udruženjima koja su u proteklom periodu dala značajan doprinos razvoju i unapređenju pčelarstva u Srbiji.
Pčelarsko udruženje je pored ostalih dodelilo i 11 priznanja SPOS-a, tri plakete organizacijama sa teritorije opštine Barajevo, a prof. dr Jovan Kulunčević je izabran za počasnog predsednik Udruženja pčelara. Manifestaciju je prigodnim programom uveličao i folklorni ansambl “Šumadija“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA