BeogradLazarevacVesti

Održana pretposlednja Skupština opštine Lazarevac u ovom sazivu

Na 30. skupštinskom zasedanju pred lazarevačkim odbornicima našlo se 13. tačaka, a saglasnost su dali na programe poslovanja za ovu godinu javnim preduzećima „Toplifikacija“, komunalno i Javnom preduzeću za izgradnju Lazarevca.

skupština lazarevac

Takođe su usvojeni i programi rada ustanova za kulturu, Puls teatra i Centra za kulturu, kao i Turističke organizacije. Usvojen je i predlog Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje a po rečima predsednika opštine u prošloj godini sa biroa je skinuto 316 Lazarevčana. U izjavi za medije, predsednik Skupštine Tomislav Rikanović rekao je da je u poslednjih 10 godina održan najveći broj skupštinskih zasedanja, čak 30, a da će do izbora biti održana još jedna Skupština. Sednicu su na samom početku napustili odbornici GG „Lazarevac, naša kuća“ a nisu joj prisustvovali ni odbornici Demokratske stranke.

skupština 30 sednica

Najvažnije tačke 30. sednice Skupštine opštine Lazarevac odnosile su se na usvajanje plana i programa Javnih preduzeća za tekuću godinu. JP „Toplifikacija“ prethodnu godinu završilo je sa dobitkom od tri miliona dok su procene da će u ovoj godini realna dobit biti oko 5 miliona. Planirane su i rekonstrukcije ulica Janka Stajčića, Boška Buhe, kao i priključak za Vatrogasni dom. Pored plana ovog preduzeća, našla se i tačka o načinu pokrića gubitka koje je ovo preduzeće imalo u 2018. godini a koje iznosi 13 miliona dinara.

Po rečima predsednika Skupštine Tomislava Rikanovića, JPKP „Lazarevac“ planiralo je dobit od milion i 300 hiljada dinara, ali i izgradnju novih 500 parking mesta i nabavku neophodnih vozila.

Tomislav Rikanović
Tomislav Rikanović

Usvojen je i predlog Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u 2020. godini a predsednik opštine Bojan Sinđelić napomenuo je da je u toku prošle i pretprošle godine smanjen broj nezaposlenih lica na birou i da će dolaskom novih investitora u ovoj godini broj zaposlenih lica biti još veći.

Stević i Sinđelić

Lazarevački odbornici dali su saglasnot i na plan i program Turističke organizacije, Centra za kulturu i Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra. Centar za kulturu u ovoj godini nastvalja sa programima ali i obnovom i modernizacijom opreme, rekla je direktorka ustanove Stela Stanišić. Lazarevačko pozorište u ovoj godini ima istorijski budžet a planirane su četiri nove predstave koje su namenjene mladima i deci, tri izložbe i organizovanje i gostovanje na festivala, napomenula je u izveštaju direktorka Ivana Nedeljković.

Skupštinsko zasedanje i ovaj put napustili su članovi GG „Lazarevac, naša kuća“ a na pitanje novinara da prokomnetariše njihov rad, predsednik skupštine Tomislav Rikanović rekao je da su tokom ove četiri godine bili konstruktivna opozicija koja je uvek imala predloge i dobronamerne kritike.

Lazarevac naša kuća

Rikanović je takođe rekao da podržava njihov predlog da se obezbedi televizijski prenos sednica Skupštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA