BeogradLazarevacVesti

Peta uspešna akcija „Čep za hendikep“ UG „Ujedinjeni za Lazarevac“

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ nastavilo je i u ovoj godini dobru tradiciju prikupljanja čepova kako bi ih donirali Udruženju „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina i pomogli u nabavci ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom širom Srbije.

čepovi Ujedinjeni

U proteklom periodu prikupljeno je preko dve tone čepova u ovom udruženju koje je ovaj put uručilo preko pola tone čepova Zoranu Martinovu, osnivaču Udruženja „Čep za hendikep“.

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ već peti put organizuje akciju prikupljanja čepova i aktivni su tokom cele godine pozivajući i druge ljude da učine dobro delo. Do sada je prikupljeno preko dve tone čepova.  Prikupljeni čepovi uručeni su predsedniku Udruženja Zoranu Martinovu u prostorijama „Ujedinjenih“, a celokupni prihod od prodaje sakupljenih čepova koristiće se za nabavku ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom, kaže Slaviša Fićović, član Udruženja.

Slaviša Fićović
Slaviša Fićović

Željka, Pavle i njihovi školski drugari pohađaju izdvojeno odeljenje OŠ „Dule Karaklajić u Petki. Od prvog razreda prikupljaju čepove i zahvaljujući njima i njhovim učiteljicama deo od čepova koji je doniran, skupljen je upravo zahvaljujući ovim malim ali pametnim i plemenitim ljudima.

Dulovci čepovi

Zajedno sa našim prijateljima iz Udruženja trudimo se da olakšamo svakodnevnicu osobama sa invaliditetom širom Srbije i svaka donacija predstavlja jednu novu pobedu,  kaže Zoran Martinov, predsednik i osnivač Udruženja „Čep za hendikep“.

Zoran Martinov
Zoran Martinov

On dodaje da je važno da kod mališana razvijamo svest o očuvanjau okoline ali i humanim delatnostima i napominje da je udruženje do sada uručilo 97 ortopedskih pomagla, a da je od početka godine uručeno tri.

Čepovi udruženje

Nakon ove akcije, „Ujedinjeni“ organizuju 16. po redu akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će biti održana u prostorijama ovog udruženja u „Milenijumu“ u petak 13. marta. Akcija se organizuje u saradnji sa GG „Lazarevac, naša kuća“ a tokom prethodnih akcija prikupljeno je preko 2000 jedinica krvi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA