LazarevacPolitikaVesti

Održana sedma sednica Skupštine GO Lazarevac, usvojen rebalans budžeta komunalnog preduzeća

Sedma sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac održana je u sali Centraza kulturu Lazarevac. Odbornici su raspravljali i usvojili 22 tačke dnevnog reda, a većina se odnoslia na program poslovanja javnih preduzeća. Prva tačka bila je saglasnost na Prvi rebalans budžeta Javnog preduzeća za komunalnu privredu za ovu godinu. Pored vladajuće većine, za ovu tačku dnevnog reda glasali su i predstavnici opozicije. Na sednici su usvojene i odluke za raspisivanje Javnog konkursa za izbor direktora komunalnog preduzeća i „Toplifikacije“. Predsednik Skupštine Bojan Sinđelić izrazio je zadovoljstvo održanom sednicom i činjenicom što je i opozicija delovala konstruktivno. Svim građanima Sinđelić je poželeo srećne prvomajske i uskršnje praznike.

Sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac

Na sedmoj sednici Skupštine Gradske opštine Lazarevac odbornici su raspravljali o 22 tačke dnevnog reda, a većina ih se odnosila na poslovanje i programe javnih preduzeća. Najvažnija tačka bila je prvi rebalans budžeta Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ za ovu godinu. Usvajanje rebalansa budžeta ovog preduzeća podržali su i opozicioni odbornici.

Skupština, zasedanje u Lazarevcu

Na sednici su usvojene odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ i JP „Toplifikacija“. Direktori će dobiti četvorogodišnji mandat, pa će na taj način moći maksimalno da se posvete svom poslu, rekao je predsednik Skupštine Bojan Sinđelić.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Predsednik Skupštine Bojan Sinđelić izrazio je zadovoljstvo održanom sednicom i činjenicom da je i opozicija podržala većinu tačaka dnevnoh reda. On je pozvao sve građane da se vakcinušu, kako bi se život što pre vratio u normalne tokove. Svim građanima čestitao je predstojeći Uskrs i prvomajske praznike.

Glasanje odbornika u Lazarevcu

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević istakao je da će se na dnevnom redu narednih sednica naći i pojedini predlozi opozicije, koji sada nisu razmatrani, među kojima su onu koje su predložili Zavetnici, a tiču se rešavanja problema rasvete u parku ispod hotela Vis, uređenja dečijih vrtića i formiranja Saveta za borbu protiv korupcije. Bojan Stević je svim građanima čestitao predstojeće uskršnje i prvomajske praznike, apelujući na sugrađane da u tom periodu poštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA