Održana sednica Glavnog odbora sindikata EPS-a

Sednica Glavnog odbora Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije održana je u Kostolcu. Tema sednice bila je usvajanje novog Statuta Sindikata radnika EPS-a, aktuelna situacija u Elektroprivredi Srbije ali i status zaposlenih koji iz godine u godinu pokazuju svoj maksimum, izjavio je potpredsednik Sindikata EPS-a Bogdan Vukotić.

Na četvrtoj sednici Glavnog odbora Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije održanoj u Kostolcu glavni cilj bio je usvajanje Statuta Sindikata radnika Eps-a u skladu sa promenama koje su se u međuvremenu dogodile. Takođe, jedna od tema bila je i usvajanje izbornih pravila kako bi se prilagodila izborna pravila sindikalnih organizacija a u cilju održavanja redovnih izbora u sindikatu. Bogdan Vukotić, potpredsednik Sindikata EPS-a osvrnuo se i na status zaposlenih koji iz godine u godinu pokazuju svoj maksimum.

Bogdan Vukotić, potpredsednik Sindikata EPS-a
Bogdan Vukotić, potpredsednik Sindikata EPS-a

Predsednik Sindikata Kolubare Miodrag Ranković izrazio je najdublje saučešće porodicama poginulih rudara iz Aleksinca i Sokobanje koji su tragično nastradali u rudniku „Soko“  i izjavio da je i sindikat Kolubare i Sindikat Eps-a doneo odluku o pomoći porodicama poginulih rudara.

Na sednici Glavnog odbora verifikovana je odluka sa izvršnog odbora Sindikata EPS-a da se porodicama nastradalih rudara uputi pomoć u iznosu od 4 miliona od strane Sindikata Eps-a. Nebojša Milenković, predsednik sindikata JP „Resavica“ ovom prilikom zahvalio se i kolegama iz Sindikata Kolubare koji su im istog dana prebacili novac u iznosu od 3 miliona dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA