BeogradLazarevacVesti

Održana treća po redu Mini olimpijada

U organizaciji Udruženja penzionera opštine Lazarevac u staroj hali SRC „Kolubara“ održana je treća Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture. Naši najstariji sugrađani takmičili su se u nekoliko disciplina: pikadu, košarci i fudbalu. Podršku ovom sportskom druženju za starije, pružila je GO Lazarevac i Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, koji je organizovao i preventivne preglede. Mini olimpijadu otvorio je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević koji im je poželeo puno uspeha u daljem takmičenju koje će biti održano u Beogradu i Vrnjačkoj Banji, gde će učešće uzeti i lazarevački penzioneri.

Mini olimpijada najstarijih sugrađana održana je u organizaciji Udruženja penzionera opštine Lazarevac. Pored nadmetanja u disciplinama, lazarevački penzioneri pre svega su se družili i dobro zabavili. Cilj ove manifestacije je da okupi što veći broj građana starosne dobi preko 60 godina kako bi se promovisao zdrav i kvalitetniji život ljudi te dobi. Olimpijadu je otvorio predsednik opštine Bojan Stević, koji je napomenuo da GO Lazarevac svake godine podrži ovu manifestaciju i naše najstarije sugrađane.

Nakon Mini olimpijade, naši najstariji sugrađani nastavljaju takmičenje u Beogradu a nakon toga će komisija oformiti ekipu koja će Lazarevac predstavljati na olimpijadi u Vrnjačkoj Banji.

Pio fond obezbedio je pakete osnovnih životnih namirnica za penzionere čija primanja su niža od 24.987,67 dinara.

Svoj štand na olimpijadi imao je i Dom zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” koji je održao i mini bazar zdravlja a učesnici su mogli da provere nivo šećera u krvi, izmere pritisak i posavetuju se sa lekarom. Pored nadmetanja u disciplinama, lazarevački penzioneri pre svega su se družili i dobro zabavili.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA