BeogradLazarevacVesti

Poljoprivredni karavan „Najdomaćin“ održan u Lazarevcu

Poljoprivredni karavan „Najdomaćin“ održan je u Lazarevcu u nedelju a u okviru manifestacije predstavilo se 38 izlagača iz naše opštine koji će se boriti za titulu najboljeg poljoprivrednika Srbije. Izlagače je obišla i sa njima razgovarala i ministarka Jelena Tanasković, koja je izjavila da poljoprivredna proizvodnja na teritoriji lazarevačke opštine ima veliki potencijal, kao i da se trenutno 2.340 gazdinstava bavi tom delatnošću. Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da je Lazarevac prvi put domaćin karavana, a da je opština unapredila poljoprivredu i da sada imamo skoro četiri puta više poljoprivrednih gazdinstava, a pre nekoliko godina bilo ih je svega 600.

Karavan „Najdomaćin“ ove nedelje bio je organizovan u Lazarevcu a priliku da predstavi svoje proizvode na štandovima imalo je 38 poljoprivrednih proizvođača u Lazarevcu, koji će biti u izboru za titulu najboljeg poljoprivrednika. Karavan je posetila i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković koja je pohvalila rad GO Lazarevac u oblasti poljoprivredne proizvodnje i istakla da sve više mladih budućnost vidi u poljoprivredi.

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da je ovaj grad prvi put domaćin karavana i napomenuo da je opština unapredila poljoprivredu na teritoriji opštine i da sada ima više od 2.300 poljoprivrednih gazdinstava, a pre nekoliko godina bilo ih je svega 600. Dobijemo dosta podrške preko Grada Beograda, prošle godine je više od 100 gazdinstava dobilo subvenciju na javnim pozivima, rekao je Stević.

Ministarka je ovom prilikom izlagačima uručila i nagrade, po 100 kg đubriva. Prijave za „Najdomaćina 2024“ počele su 1. marta i trajaće do 30. septembra. Ukupni ovogodišnji nagradni fond iznosiće sedam miliona dinara, a pored novčanih nagrada, najbolji poljoprivrednici biće u mogućnosti da osvoje i brojne robne nagrade. Glavna nagrada iznosi dva miliona dinara, a biće dodeljeno još 10 nagrada po kategorijama – svaka po 500.000 dinara. Robne nagrade u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta dobiće najistaknutiji domaćini u svom kraju u sklopu poljoprivrednog karavana. Karavan „Najdomaćin 2024“ posetiće ove godine više od 10 gradova u Srbiji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA