Održana tribina „Kultura mentalnog zdravlja“

Povodom Međunarodnog dana života, koji se u svetu i kod nas obeležava 7. februara, u galeriji „Savremenici“, Centra za kulturu Lazarevac održana je tribina „Kultura mentalnog zdravlja“. Na tribini je govorio psihijatar i direktor Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ iz Beograda Nenad Bjelica. On je podsetio da je 7. februar dan kada se na zemlji proslavlja život i istakao da je tribina dobra prilika da se priča o temama koje su zapostavljane u svakodnevnom životu, kako bi izašli iz stanja apatije i otuđenosti.

Tribina Kultura mentalnog zdravlja

U galeriji „Savremenici“ Centra za kulturu Lazarevac održana je tribina „Kultura mentalnog zdravlja“ na kojoj je govorio psihijatar i direktor Doma zdravlja “ Dr Simo Milošević“ iz Beograda Nenad Bjelica. Tribina je organizovana povodom Međunarodnog dana života, koji se odeležava 7. februara, na inicijativu direktora lazarevačkog Centra za kulturu Marka Mijuškovića.

Nenad Bjelica i Marko Mijušković
Nenad Bjelica i Marko Mijušković

Kada je reč o pandemiji, koronavirus je fenomen koji prelazi okvire medicine, i ulazi u gotovo sve društvene sfere, napomenuo je Bjelica i poručio da iz ove bitke možemo samo zajedno da izađemo kao pobednici.

Tribina u galeriji Savremenici

Tribina je bila dobra prilika da se prisutni upoznaju sa mentalnim stanjem našeg stanovništva, rekao je direktor Centra za kulturu Marko Mijušković i dodao da je cilj da se promovišu zdravi stilovi života.

Tribini „Kultura mentalnog zdravlja“ prisustvovao je veliki broj mladih, učenika osnovnih i srednjih škola.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA