AranđelovacBeogradKulturaLazarevacVestiZdravlje

Održano književno veče i karavan „Svici u mraku“

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ održano je humanitarno književno veče i promocija su romana „Ostrvo spasa“ i „Remek delo ili dodir Boga“ autora Mikice Petronijevića. Sav prihod od prodaje knjiga namenjen je realizaciji projekta „Svici u mraku“. Ovaj humanitarni karavan ima za cilj promociju kulture i skretanje pažnje javnosti na problem dece i osoba sa autizmom i drugim oblicima invaliditeta.

Promocija romana Mikice Petronijevića

Humanitarni karavan, koji je u sklopu književne večeri održan u lazarevačkoj biblioteci, ima za cilj promociju projekta „Svici u mraku“. Projekat je osmišljen sa idejom da se stara porodična kuća sa imanjem u selu Venčane, kod Aranđelovca pretvori u Centar za višednevni boravak dece i osoba sa autizmom, rekao je idejni tvorac projekta Mikica Petronijević.

Gosti na književnoj večeri

Ovom prilikom promovisana su i dva romana Mikice Petronijevića. „Ostrvo spasa“ i „Remek delo ili dodir Boga“. Zajedničko za oba romana je što promovišu patriotizam, duhovnost i one društvenme vrednosti kojih je sve manje u savrmenom svetu, kaže autor.

U muzičkom delu programa nastupili su učenici Osnovne škole „Dule Karaklajić“, u pratnji nastavnika Duška Nikolića.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA