Održano pesničko veče „Pesnici u slavu ratnika“

U saradnji Organizacije Rezervnih vojnih starešina i Književnog kluba „Dimitrije Tucović“ u lazarevačkoj biblioteci održano je pesničko veče „Pesnici u slavu ratnika“. Ovom prilikom predstavilo se osam pesnika, a teme numera bile su uglavnom vezane za Prvi svetski rat. Suština ovog programa je kultura sećanja na slavne srpske ratnike. U sklopu pesničke večeri, predavanje o Kolubarskoj bici je održao istoričar Ratko Vukelić.

Pesničko veče „Pesnici u slavu ratnika“ održano je u lazarevačkoj biblioteci. Organizatori događaja bili su Književni klub „Dimitrije Tucović“ i Organizacija Rezervnih vojnih starešina. Publici se predstavilo osam pesnika, a numere su bile vezane uglavnom za period Velikog rata. Ovom prilikom istoričar Ratko Vukelić održao je predavanje o Kolubarskoj bici.

Predsednik Organizacije Rezervnih vojnih starešina Branislav Anočić zahvalio se Književnom klubu „Dimitrije Tucović“ jer su bili inicijatori pesničke večeri, čija je suština kako je dodao, kultura sećanja na slavne bitke i ratnike našeg naroda.

Branislav Anočić
Branislav Anočić

Pesničko veče „Pesnici u slavu ratnika“ održano je u okviru obeležavanja manifestacije „Dani Kolubarske bitke“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA