Oko 50 lokacija u gradu čeka sanaciju zbog nestašice repromaterijala za asfalt, kažu u JPKP „Lazarevac“

JPKP „Lazarevac“ ovih dana dobija česte primedbe građana koje se odnose na vraćanje terena u prvobitno stanje nakon izvođenja radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. Najveći problem, po rečima direktora komunalnog Aleksandra Rakića, je zastoj u asfaltiranju  jer preduzeće koje komunalno snabdeva asfaltom ima problem sa nabavkom repromaterijala i sirovina. Trenutno je na čekanju skoro 50 lokacija na kojima je potrebna zamena asfalta nakon naših intervencija, dodaje Rakić i napominje da je ovo preduzeće formiralo posebnu jedinicu koja će se baviti samo ovim poslovima.

sanacij aputeva

JPKP „Lazarevac“ ima obavezu da na delovima gde je imalo intervenciju zbog pucanja cevi, teren vrati u prvobitno stanje a trenutno je na čekanju oko 50 lokacija, zbog problema sa dobavljačima asfalta, kaže direktor komunalnog Aleksandar Rakić.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Komunalno ima ugovor sa preduzećem koje ih snabdeva asflatom, ali zbog trenutne krize i nestašice repromaterijala i sirovina, imamo problem sa potpisavanjem ugovora i samim tim i nabavkom asfalta, kaže Rakić. Cene se konstatno menjaju i samim proizvođačima asfalta se ne isplati da proizvode male količine asfaltta, dodaje Rakić.

pucanje cevi

Formirali smo posebnu jedinicu koja će raditi samo na asflatiranju terena na kojima su rađene intrevencije i za sada je to oko 50 lokacija, kaže direktor komunalnog.

Postoje i lokacije gde su česta pucanja cevi i gde je nemoguće svaki put vratiti teren u pređašnje stanje.

Rakić je apelovao na sugrađane da imaju razumevanja i strpljenja i da će lazarevačko komunalno u najskorijem periodu rešiti i sanirati sve terene koji su oštećeni intrevencijama ovog preduzeća.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA