BeogradLazarevacVesti

Omogućen direktan i besplatan uvid u podatke katastra nepokretnosti

Republički geodetski zavod saopštio je da je svim državnim institucijama, profesionalnim korisnicima i javnim beležnicima omogućio direktan i besplatan uvid u podatke katastra nepokretnosti, zbog čega građani više nisu dužni da pribavljaju izvode iz lista nepokretnosti da bi ostvarili svoja prava.

Republički geodetski zavod je aktivno pratio efekte primene Uredbe o uslovima za izdavanje izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko katastarskog informacionog sistema od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija koja je stupila na snagu 07.07.2020. godine.

laptop

Na osnovu detaljnih statističkih analiza za period od 7.07.2020 do 11.09.2020. godine, konstatovano je da je ukupan broj podnetih zahteva za izdavanje listova nepokretnosti na šalterima Službi za katastar nepokretnosti smanjen je za samo 50% a za potrebe postupaka u nadležnosti javnih beležnika, a 30 odsto je manji broj zahteva od strane drugih državnih organa i javnih preduzeća.

Pozivamo sve javne beležnike, geodetske organizacije i ostale institucije koje koriste podatke katastra nepokretnosti da radi efikasnosti postupaka koje vode, a u interesu građana, koriste sve prednosti servisa i aplikacija koje je razvio Republički geodetski zavod, za koje je dobio niz priznanja domaćih i stranih institucija i organizacija, zaključeno je u saopštenju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA