BeogradLazarevacVesti

Online radionica “Pirati sa Gema“ – Moderator Esma Drašković

   “Pirati sa Gema“ naziv je nove online radionice. I ovoga putam, radionicu u uslovima pandemije zajedno sa svojim kreativcima realizuje Dušan Rajšić. Svet pirata i mora ali i konstrukciju jedrenjaka istražile su Esma, Nađa, Ema, Višnja i Hana. Uz rekvizite za ovu radionicu Dušan Rajšić im je poslao i legendu o piratima, ali onima koji su jedrenjacima plovili po morima izmaštanim i stvorenim u legendi.

esma 1“Pirati sa Gema“ naziv je online radionice u kojo ovoga puta nije učestvovao Dušan Rajšić. Svojim drugarima kreativcima je poslao 3D bojanke jedrenjaka i legendu o piratima. Svojim jedrenjacima pirati su uz pomoć vetra jedrili morima. Mora su bila čista zato što jedra koriste vetar  a ne motore i ribe su mirno živele, poručio je Rajšić drugarima Esmi, Nađi, Emi, Višnji i Hani. Nekada  davno Mokra Gora je dobila ime po moru oko nje kojim su plovili jedrenjaci napisao je priču Rajšić. Njegova drugarica Esma ispričaće nam više o ovoj temi.

Esma 2Priča o jedrenjacima je priča i o piratima i njihovoj živopisnoj garderobi koja je morala ne samo da ih zaštiti od hladnoće, vetra i sunca već i zastraši neprijatelja. Zaštitni znak svakog strašnog pirata je povez preko očiju.

esma 3Krstariti morima i gospodariti vodenim prostranstvima znači i dobro poznavati sve njegove prirodne zakonitosti  kao i živi svet u njemu. More se ne može ukrotiti ali se može pretvoriti u moćnog saveznika  ukoliko prepoznaš sve njegove  tajne.

esma 4Pirati su bili strašne strašonje u stalnoj potrazi za blagom. Dušan Rajšić je svojim piratima poručio da je znje najveće blago i da je njegovi mali drugari treba da postanu pirati u stalnoj potrazi za znanjem.

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA