LazarevacVesti

Izdvojen novac za podizanje novih 15 voćnjaka

U okviru Strategije razvoja poljoprivrede GO Lazarevac, predsednik Bojan Sinđelić potpisao je 15 novih ugovora o subvencionisanju sadnog materijala u cilju razvoja voćarstva. Zbog velikog interesovanja poljoprivrednika GO Lazarevac je odvojila iz budžeta dodatnih milion dinara a uključujući i jesenji deo konkursa sadnice je dobilo ukupno 30 poljoprivrednika.

novac za podizanje novih 15 voćnjaka

Sa predsednikom GO Lazarevac Bojanom Sinđelićem ugovore o subvencionisanju sadnog materijala za podizanje zasada voća potpisalo je 15 poljoprivrednika.

Predsednik Sinđelić je tom prilikom naglasio da je u okviru Strategije razvoja poljoprivrede GO Lazarevac primarna grana voćarstvo, i naglasio da je pomoć usmerena kako ka onim poljoprivrednicima kojima je to osnovni izvor prihoda tako i ka onima kojima je to dodatni izvor prihoda.

novac za podizanje novih 15 voćnjaka
Bojan Sinđelić

Poljoprivreda je veoma napredovala kao privredna grana na teritoriji GO Lazarevac u poslednje dve godine i izuzetno mi je zadovoljstvo što danas potpisujemo ugovore sa voćarima. Takođe mi je zadovoljstvo što se i druge grane poljoprivrede se ravnomerno razvijaju na našoj teritoriji – rekao je Sinđelić.

Subvencija GO Lazarevac za sadni materijal je 80 odsto, a zbog velike zainteresovanosti poljoprivrednika za sadni materijal tokom jesenjeg dela konkursa iz opštinskog budžeta je izdvojeno dodatnih milion dinara, član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac  istakao je da će ovakva praksa biti nastavljena.

Opština Lazarevac izvojila novac za podizanje novih 15 voćnjaka
Nenad Bačanac

Pozvaću sve poljoprivredne proizvođače da probaju da iskoriste sve podsticaje tako što će dobiti 80 odsto podsticaja za formiranje zasada, 80 odsto podsticaja od grada za sistem za navodnjavanje i protivgradnu mrežu i nakon toga jos 80 odsto za preradu poljoprivrednih proizvoda – dodao je Bačanac.

Javni poziv za subvencionisanje nabavke sadnog materijala voća i vinove loze je među prvima raspisan u 2018. godini naglasio je Aleksandar Rakić, predsednik Saveta za poljoprivredu i napomenuo da su dobri rezultati ostvareni zahvaljujući angažovanju stručnih službi i rukovodstvu GO Lazarevac.

Opština Lazarevac izvojila novac za podizanje novih 15 voćnjaka

Poljoprivrednici su istakli značaj opštinske podrške putem subvencija ali i savetodavnu podršku u novootvorenoj kancelariji za poljoprivredu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA