BeogradKulturaLazarevacVesti

Izložba fotografija „Na putu: Izrael“

U galeriji „Savremenici“ Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Na putu: Izrael“ autora Igora Andrića. Izložba je organizovana u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu i deo je manifestacije „Festival stranih kultura“ koji se održava od 19. do 21. februala u Centru za kulturu i Modernoj galeriji.

Izložba fotografija "Na putu: Izrael"

Festival stranih kultura je manifestacija koja je počela sa održavanjem pre dve godine, do sada je lazarevčanima približena kultura Australije a Centar za kulturu Lazarevac je realizovao i veoma uspešnu saradnju sa Ruskim kulturnim centrom.

Izložba fotografija "Na putu: Izrael"

Ovogodšnja manifestacija je otvorena izložbom „Na putu: Izrael“ Igora Andrića, nakon čega je održana projekcija jednog od tri filma. Ostala dva će lazarevčani moći da pogledaju u utorak i sredu u Modernoj Galeriji.

Izložba fotografija "Na putu: Izrael"

Manifestaciju je podržala Ambasada Izraela u našoj zemlji, a zamenica ambasadora Dženi Sedov izrazila je zadovoljstvo što Ambasada može da promoviše fotografije Igora Andrića  i dodala da je bilo zanimljivo videti kako Izrael izgleda u očima srpskog umetnika. Sedov je istakla i da sve veći broj Izraelaca posećuje srpsku prestonicu.

Izložba fotografija "Na putu: Izrael"
Dženi Sedov

Jako je bogato jevrejsko kulturno nasleđe u Srbiji, dobro očuvano i moja poruka da nastavite da ga čuvate, kao i sva vaša prirodna bogatstva – dodala je Sedov.

Izložbu „Na putu: Izrael“ svi posetioci Centra za kulturu će moći da vide u galeriji Savremenici narednih sedam dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA