BeogradLazarevacVesti

Opština Lazarevac najhumanija po broju davalaca a Ujedinjeni za Lazarevac nagrađeni u kategoriji za najuspešniju organizaciju

U Starom dvoru u Beogradu održan je tradicionalni novogodišnji prijem za doborovoljne davoce krvi koji je organizovao Institut za transfuziju krvi Srbije nakon tri godine pauze. Najhumaniji grad u 2023. godini je Požarevac, koji ovu titulu nosi blizu dve decenije, dok je Lazarevcu uručena srebrna plaketa za najhumaniju i opštinu sa najviše davalaca. Udruženju građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ uručena je Plaketa za najuspešniju sredinu u kategoriji organizacije a zahvaljujući akcijama ovog udruženja prikupljeno je preko 4000 jedinica krvi.

Najhumanija opština u 2023

Nikada nije dovoljno davalaca krvi i zato treba da podržimo one koji imaju tu vrstu navike, a koju bi trebalo da pospešimo među našim građanima kako bi davanje krvi postalo sasvim uobičajena aktivnost, poručio je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za dobrovoljne davaoce krvi u Starom dvoru koji je organizovao Institut za transfuziju krvi Srbije. On je zahvalio dobitnicima plaketa, svima koji redovno daju krv, kao i onima koji kroz svoje gradove, opštine i kompanije to podstiču.

Šapić u Paunović

Institut za transfuziju krvi Srbije je najveća transfuziološka ustanova u našoj zemlji koja svake godine organizuje svečani prijem za dobrovoljne davaoce krvi i saradnike i na taj način ukazuju poštovanje i odaje društveno priznanje. Dušan Serafimović, predstavnik Instituta za transfuziju krvi pohvalio je opštinu Lazarevac ali i Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, kao i  sve građane naše opštine koji se uvek u velikom broju odazovu akcijama.

Dušan Paunović

Najhumaniji grad u 2023. godini je Požarevac, koji ovu titulu nosi blizu dve decenije, dok je Lazarevac opština sa najviše davalaca a nagradu je primio Dušan Paunović, predsednik Crvenog krsta Lazarevac.

Nagradu za najhumanije udruženje dobilo je lazarevačko UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ a njen predsednik Miodrag Milićević zahvalio se svima koji su tokom 28 akcija, koliko je ovo udruženje organizovalo, prikupilo preko 4000 jedinica dragocene tečnosti.

Na ceremoniji u Starom dvoru uručena su i priznanja Šampion solidarnosti za Zimsku kampanju, Šampion solidarnosti za Letnju kampanju, Šampion solidarnosti za Zimsku i Letnju kampanju, najhumanija opština, grad, kompanije, srednja škola, najhumaniji fakultet, kao i priznanja za poseban doprinos promociji dobrovoljnog davanja krvi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA