Vesti

Opština Lazarevac pokrenula akciju čišćenja deponija

Opština Lazarevac pokrenula je program čišćenja i uklanjanja divljih deponija na teritoriji opštine. U saradnji sa RB „Kolubara“ u planu je da se u cilju zaštite životne sredine i uređenja grada, uklone sve divlje deponije, a po registru ima ih oko 60 na teritoriji GO Lazarevac.

Deponija-1

Počelo se sa sanacijom divlje deponije u Zlatiborskoj ulici u MZ “Stanislav Sremčević Crni” gde je očišćeno oko 140 kubika otpada. Predsednik opštine Bojan Sinđelić naglasio je da će biti pojačana inspekcijska kontrola delova grada u kojima je utvrđeno postojanje divljih deponija, a svi koji prljaju grad, biće novčano sankcionisani.

Na teritoriji opštine Lazarevac najviše je divljih deponija u seoskim sredinama, a posebno na mestima gde još uvek ne postoji organizovani odvoz otpada. Pored seoskih, postoji veliki problem i u prigradskim naseljima u kojima ima divljih deponija, a gde već postoji organizovani odvoz otpada. Predstavnici opštine registrovali su oko 60 divljih deponija na teritoriji opštine, ne uzimajući u obzir deponije na obodu površinskih kopova, kaže Đorđe Maksimović, pomoćnik predsednika opštine zadužen za zaštitu životne sredine.

Đorđe Maksimović
Đorđe Maksimović

U delovima gde ne postoje kontejneri za odlaganje smeća, nadležni kažu da je potrebno kontaktirati opštinu kako bi se u tim naseljima postavili veliki kontejneri.

Miloš Tošanić
Miloš Tošanić

Predsednik mesne zajednice “Stanislav Sremčević Crni” Miloš Tošanić zahvalio je predstavnicima opštine i RB “Kolubara” na pomoći oko uklanjanja otpada. Apelovao je na žitelje ovog dela lazarevačke opštine da ne bacaju otpad i da ne zagađuju svoju okolinu.

Iz GO Lazarevac pozivaju građane da ukoliko imaju kabasti i građevinski otpad da se jave JPKP “Lazarevac” koji svake prve subote u mesecu na poziv građana, vrši besplatno odnošenje otpada. Time se u znatnoj meri sprečava stvaranje deponija kažu nadležni, koji upozoravaju da u delovima gde već ima deponija biti postavljen video nadzor kako bi se utvrdilo ko odlaže otpad i zagađuje okolinu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

2 thoughts on “Opština Lazarevac pokrenula akciju čišćenja deponija

  • Zeleno bi da prijavim čovjeka po imenu milos Tosanic čovjek koji vara žene na internetu i uzima im novac lopov prevarant neznam kako možete vjerovati takvom čovjeku koji je u stanju zaplakat da bi ostvario cilj i pljačkao žene

    Reply
  • Vas cijenjeni milos Tosanic je covijek lažov prevarant vara žene starije po internetu uzima im novac

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA