BeogradKulturaLazarevac

Slava muzičke škole “Marko Tajčević“ Sveti Roman Melod

Muzička škola “Marko Tajčević“ obeležila je svoju slavu Svetog Romana Meloda. U okviru programa poslave organizovan je javni čas i održan koncert na poklon svim lazarevčanima, a zatim na tradicionalan način organizovan slavski ručak u zgradi škole. Molitvi i rezanju slavskog kolača prisustvovao je kolektiv i učenici škole.

Roman Melod, zaštitnik muzike i muzičara bio je vizantijski pesnik, rođen u Emesi. Stvaralaštvo Romana Meloda predstavlja vrhunac vizantijske himnografije. Hrišćanska crkva je, sa svoje strane, suptilnu religioznu inventivnost ovog umetnika nagradila ranom kanonizacijom i ubrajanjem u znamenite svece Istoka. Svoju slavu muzička škola obeležava više od 10 godina.

Muzička škola “Marko Tajčević“ postala je neizostavni deo kulturnog života Lazarevca, redovan učesnik svih manifestacija i kulturnih dešavanjima, a svojim koncertima na mesečnom nivou stvorili su svoju redovnu publiku i poštovaoce.

Muzicka-skola

Muzička škola “Marko Tajčević“ ima blizu 500 učenika, njihov broj raste iz godine u godinu, a tokom ove godine otvoreno je i novo odeljenje u Vraniću. Po rečima direktora cilj je da muzička škola “Marko Tajčević“ jednoga dana po broju učenika stane rame uz rame sa najvećim beogradskim školama i postane jedna od najprestižnijih u Srbiji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA