Opština Lazarevac raspisala Javni poziv za subvencionisanu nabavku sadnog materijala

Gradska opština Lazarevac raspisala je Javni poziv za podnošenje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za subvencionisanu nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze za 2020. godinu. Javna nabavka subvencionisana od strane opštine Lazarevac je u visini od 60 odsto od ukupne cene za sadnice šljive i 80 odsto za ostalo voće i vinovu lozu. Pravo učešća ima nosilac poljoprivrednog gazdinstva sa sedištem na području GO Lazarevac, a podnosilac može podneti najviše jednu prijavu.

Sadnice

Gradska opština Lazarevac, Komisija za utvrđivanje ispunjenosti uslova i dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede pozvala je sve zainteresovane nosioce poljoprivrednih gazdinstava čije je sedište na području opštine Lazarevac da podnesu prijavu za dodelu sadnica voća i vinove loze.

Pored ovog podsticaja, poljoprivrednici mogu ostvariti i republički podsticaj u pripremi zemljišta, gradski podsticaj u obradi samog prostora, i sisteme za navodnjavanje, izjavio je član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Poljoprivrednici sa teritorije opštine Lazarevac tokom ove godine ostvarili su veliki broj podsticaja koji je raspisao grad Beograd, naglasio je Bačanac.

Lazarevac je grad koji ima mnogo kvalitetne rakije od šljive, rekao je Bačanac, i pozvao još jednom sve sugrađane da predaju uzorke svoje rakije u podrumu „Milojević“ do 19. novembra u 20 časova. Ocenjivanje uzoraka će biti sprovedeno 20. novembra. Ocenjivanjem kvaliteta rakije poljoprivrednici će imati potvrdu Poljoprivrednog fakulteta da je njihova rakija visokog kvaliteta, a samim tim moći će i da je prodaju po većoj ceni.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA