BeogradLazarevacVesti

Opština Lazarevac uz podršku Ministarstva uklanja sve divlje deponije na svojoj teritoriji

Na inicijativu građana opštine Lazarevac, a uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, počeli radovi na čišćenju divljih deponija na teritoriji  opštine Lazarevac. Početku radova u naseljima Veliki Crljeni i Šopić kroz projekat „Za čistiji Lazarevac“ prisustvovao je državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović i predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević. Ovaj projekt, koji predviđa uklanjanje 8 nelegalnih divljih deponija na teritoriji naše opštine finansira se sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine, a po ranije raspisanom javnom pozivu.

„Zadovoljstvo mi je što ispred Ministarstva, prisustvujem početku radova na uklanjanju ukupno osam divljih deponija, što su sva locirana smetlišta u ovoj opštini. Na problem divljih deponija u opštini Lazarevac ukazali su građani opštinskom rukovodstvu, koje je zatim pripremilo i kandidovalo projekat na javnom konkursu Ministarstva. Odobrena su sredstva i sada taj problem rešavamo zajedno“, rekao je Dujanović. Državni sekretar je istakao da ono što predstoji, jeste da se sačuvaju jednom očišćene lokacije.

Predsednik opštine Bojan Stević zahvalio se u ime građana opštine Lazarevac na velikoj pomoći Ministarstvu za zaštitu životne sredine na čelu sa ministarkom Irenom Vujović, državnom sekretaru Aleksandru Dujanoviću i njihovim saradnicima što su izdvojili sredstva za uklanjanje 8 nelegalnih divljih deponija na teritoriji naše opštine. Očekujem da ćemo svih osam deponija ukloniti do 15. septembra. Uz podršku ministarstva očekujemo da ćemo i na svih 8 očišćenih lokacija postaviti i video nadzor kako bi komunalna inspekcija mogla ubuduće da sankcioniše sve počinioce koji ugrožavaju životnu sredinu- izjavio je Stević.

Dujanović je dodao da je čišćenje smetlišta važan ali ne i jedini zeleni projekat koji Ministarstvo sprovodi u Lazarevcu. Prošle godine je, dodaje on, zahvaljujući javnom konkursu Ministarstva za projekte pošumljavanja, gradski park u Lazarevcu postao bogatiji za skoro 900 novih sadnica, dok će ove godine kroz isti konkurs, biti omogućeno ozelenjavanje gotovo čitavog hektara površine u gradskom naselju Treća mesna zajednica.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA