Opštinski odbor asocijacije žena Srbije u Lazarevcu ugostio 40 organizacija iz cele Srbije

Opštinski odbor asocijacije žena Srbije u Lazarevcu organizovao je druženje za članove svih asocijacija u restoranu “Knjaz” u Čibutkovici. Asocijacija žena iz Lazarevca ugostila je ovaj put 40 organizacija iz cele Srbije a druženju je prisustvovalo oko 600 članova i gostiju. Ovo okupljanje podržala je i GO Lazarevac a među gostima bili su i predsednik opštine Bojan Sinđelić i Darko Božić, državni sekretar u Ministarstvu privrede.

Svoju podršku našim najstarijim sugrađanima pružila je GO Lazarevac a predsednik Bojan Sinđelić rekao je ovom prilikom da kao zajednica brinemo o pripadnicima trećeg doba. Napomenuo je ovom prilikom da su žene važan faktor našeg društva i da kao organizacija funkcionišu odgovorno i kvalitetno. Druženje u Čibutkovici dobar je pokazatelj da je naša Asocijacija žena prepoznata od strane drugih organizacija, dodaje Sinđelić.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Darko Božić državni sekretar u Ministarstvu privrede kaže da članice ove asocijacije rade u interesu naših najstarijih sugrađana ali i afirmaciji ženskih prava. Oko 600 žena okupilo se u Lazarevcu a njihov rad pored GO Lazarevac, podržava i Grad Beograd i naša država. Nadam se da će ova organizacija veliki deo svojih aktivnosti posvetiti i ženama na selu i na taj način poboljšati njihov položaj, ističe Božić.

Darko Božić, državni sekretar u Ministarstvu privrede

Druženju je prisustvovalo 40 organizacija iz cele Srbije. Asocijacija žena u Lazarevcu postoji oko sedam godina a primarni cilj ove organizacije je zaštita žena i dece. Dobru saradnju imaju sa svim organizacijama na nivou cele Srbije ali i sa drugim udruženjima, rekla je ovom prilikom Milica Mirkov, predsednica Asocijacije žena u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA