Lazarevčanin Miloš Živković održaće izložbu u Maloj galeriji paviljona “Cvijeta Zuzorić”

Umetnik u usponu, naš mladi Lazarevčanin Miloš Živković, čiji je mentor Dušan Rajšić, imaće 13. samostalnu izložbu u okviru manifestacije ”Noć muzeja”. Miloš će izlagati 18. maja od 16 časova u paviljonu “Cvijeta Zuzorić”. Živković uprkos svojim zdravstvenim problemima, koji mu otežavaju rad uspeva da uz podršku cele porodice uz pomoć Dušana Rajšića napravi svoja dela najpre kao bojanke, a sada sa jasnim umetničkim pečatom i tehnikom.

Nakon čak 13 samostalnih izložbi, umetnik u usponu, korisnik Centra za dnevni smeštaj i boravak dece i omladine sa poteškoćama u razvoju Miloš Živković po prvi put imaće izložbu u Maloj galeriji paviljona “Cvijeta Zuzorić”. Na ovaj način Miloš Živković će biti uključen u manifestaciju ”Noć muzeja” što je poseban uspeh kako umetnika tako i njegovog mentora Dušana Rajšića i cele njegove porodice koja mu daje podršku.

Od ciklusa ”Miloš u kafiću” do sadašnjih akvarela pod nazivom ”Zvuci gitare” Miloševi radovi se prepoznaju po maštovitosti, vedrim bojama i dinamičnosti kompozicije. Način na koji se Miloš kroz boju izražava prilagođen je njegovim mogućnostima, ali za njega predstavlja magiju stvaralaštva.

Izložba ”Zvuci gitare” Miloša Živkovića biće otvorena u Maloj galeriji paviljona “Cvijeta Zuzorić” u subotu 18. maja od 16 časova, a pored brojnih Lazarevčana Miloš posebno iščekuje svoje drugare iz Dnevnog boravka Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA