Opštinski odbor SNS Lazarevac u akciji sadnje drveća

U okviru akcije OO SNS Lazarevac na tri lokacije posađeno je 70 sadnica drveća. Reč je o Evodiji medonosnom, listopadnom drvetu. Učešće je uzelo oko 300 aktivista, a potpredsednik OO SNS Lazarevac Bojan Sinđelić je naglasio da se akcija sprovodi u cilju postizanja kvaliteta životne sredine, i sa željom da se podigne ekološka svest kod mladih, očuvaju, zaštite i uvećaju zelene površine u opštini Lazarevac. Sadnice su nabavljene od priloga članova stranke.

Akciju sadnje drveća koju je pokrenula Srpska napredna stranka, podržao je opštinski odbor SNS Lazarevac. Posađeno je 70 sadnica na tri lokalcije. Deo sadnica posađen je u Gradskom parku u neposrednoj blizini Lukavice. Na ovaj način uz samu obalu reke formiran je drvored, prostor za odmor i relaksaciju. Potpredsednik OO SNS Lazarevac Bojan Sinđelić je izrazio svoje zadovoljstvo i dao lični doprinos akciji.

Bojan Sinđelić, potpredsednik OO SNS
Bojan Sinđelić, potpredsednik OO SNS

Posebna počast odata je i ratnicima iz Prvog svetskog rata, sadnjom drveća na Starom vojničkom groblju. Vukašin Janjević, jedan od potpredsednika OO SNS Lazarevac i Miladin Negovanović koordinator Unije penzionera OO SNS podržali su akciju na ovoj lokaciji.

Novi parking, na Severnoj magistrali, preko puta vatrogasne stanice, današnjom sadnjom dobiće drvored sa obe strane.

Evodija je medonosno i ukrasno drvo, čak su i listovi mirišljavi i privlače pčele. Cveta tokom leta, a period cvetanja traje i do mesec dana u vreme kada je malo druge paše. Ova je vrsta izrazito atraktivna pčelama koje je masovno posećuju tokom čitavog dana, takođe i kada cvet opadne sa stabla. Dekorativna je biljka, interesantna za urbane zasade, zanimljivih cvetova i boje jesenjih listova a njene sitne crvene bobice su privlačne pticama tokom zime. Ovom prilikom najavljeno je da će sadnja biti nastavljena i u narednom periodu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA