BarajevoBeogradVesti

Opštinsko veće usvojilo preliminarne izveštaje o posledicama nezapamćene poplave

Članovi Veća Gradske opštine Barajevo na 56.sednici koja je održana danas, a kojom je predsedavao predsednik opštine Slobodan Adamović, usvojili su preliminarne izveštaje o posledicama nezapamćene poplave koja je u petak pogodila opštinu Barajevo.

Usvojeni su izveštaji o šteti koja je naneta stambenim i poljoprivrednim objektima kao i infrastrukturnim objektima. Prema do sada utvrđenim podacima štetu je pretrpelo 49 stambenih i 20 pomoćnih objekata a poplava je zahvatila i više od 200 hektara poljoprivrednih dobara širom opštine Barajevo.

Velika šteta naneta je i zgradi Gradske opštine Barajevo, objektu nekadašnje Direkcije za građevinsko zemljište kao i zgradi Uprave za javna plaćanja a vodena stihija je onesposobila i službena opštinska vozila. Posledice poplava vidljive su i na zgradi Saobraćajnog preduzeća Lasta kao i na 16 poslovnih objekata. Prema preliminarnom izveštaju Komunalne inspekcije oštećena su i tri mosta kao i 30 ulica na teritoriji Barajeva.

Članovi Veća su na ovoj sednici takođe usvojili i Nacrt Odluke o trećem rebalansu budžeta Gradske opštine Barajevo za 2018. Godinu, Nacrt Rešenja o prestanku funkcije VD Direktora JKP „10.oktobar“ Barajevo i Odluke o imenovanju VD Direktora JKP „10.oktobar“ Barajevo, Nacrt Odluke o nagrađivanju učenika iz budžeta Gradske opštine Barajevo.

Usvojen je i drugi rebalans programa poslovanja JKP „10.oktobar“ Barajevo za 2018. godinu zatim Izveštaj o stanju, unapređenju i razvoju kulture na teritoriji Gradske opštine Barajevo, Izveštaj o stanju javnih puteva kao i Izveštaji o razvijenosti stočarstva na teritoriji Gradske opštine Barajevo sa predlogom unapređenja, o realizaciji prolećne setve, Izveštaj o pijacama i plan razvoja istih zatim Izveštaj o komunalnoj higijeni na teritoriji Gradske opštine Barajevo i o toku izgradnje deponije.

Takođe usvojen je Izveštaj o dečjoj zaštiti na kao i Izveštaji o obrazovanju i o bezbednosti stanovnika naše opštine. Usvojena je i Informacija o zapošljavanju stanovnika Gradske opštine Barajevo u 2017. godini. Opštinski većnici prihvatili su i Odluku Nadzornog odbora JKP „10.oktobar“ Barajevo o usvajanju Izveštaja revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja za 2016. godinu JKP „10.oktobar“ Barajevo

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA