BeogradLazarevacVesti

Organizacija rezervnih vojnih starešina obeležila godišnjicu početka NATO agresije

Porušeni objekti, bombardovanje TE “Kolubara“ Veliki Crljeni, četiri stradala i šest ranjenih lazarevčana, kao i posledice koje osećamo i danas rezultat su akcije “Milosrdni Anđeo“ odnosno NATO agresije koja je trajala 78 dana, a počela 24. marta 1999. godine.

Organizacija rezervnih vojnih starešina

U Biblioteci  “Dimitrije Tucović“ Organizacija rezervnih vojnih starešina  organizovala je  manifestaciju “Veče sećanja, prkosa i ponosa“, sa ciljem da sačuva sećanje na ovaj zločin i oda počast stradalima.

Organizacija rezervnih vojnih starešina

Povodom obeležavanje godišnjice NATO agresije Organizacija rezervnih vojnih starešina organizovala je manifestaciju “Veče sećanja, prkosa i ponosa“. Manifestacija je počela intoniranjem himne “Bože pravde“ i odavanjem počasti stradalima.

Organizacija rezervnih vojnih starešina
Branislav Anočić

Nama je cilj da se setimo vojnika i dece sa teritorije opštine Lazarevac koji su bili u tom ratu i među njima nekoliko i dali svoj život – dodao je Branisalv Anočić.

Pukovnik Ljubinko Đurković komandant odbrane Košara podsetio je na sve tragične događaje tokom bombardovanja 1999. godine, uništeno je : 25 000 stanova, 300 kuća, 20 mostova, 19 verskih objekata, 20 tunela, 25 bolnica i dečijih vrtića, preko 1000 kilometara saobraćajnica, na Srbiju je palo 25 000 tona eksploziva i 15,7 tona osiromašenog uranijuma.

Pesnik Božidar Glogovac se obratio prisutnima i naglasio značaj herojskog dela tokom dana agresije na našu zemlju.

U programu  su učestvovali i  guslarsko društvo dr Radovana Furtule, hor Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija i violinista Duško Nikolić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA