Organizovano ”Dečije poselo” u Dudovici

Sa željom da kroz igru i pesmu očuvaju tradiciju i kulturnu baštinu vaspitači pripremnih predškolskih grupa predškolske ustanove ”Rakila Kotarov Vuka” organizovali su po sedmi put Dečije poselo. Domaćin je ovoga puta bila Dudovica, a učešće je uzelo 150 mališana i njihovih vaspitača. U formi seoskog vašara poselo je organizovano u porti Hrama Svetog Georgija u Čibutkovici.

Po sedmi put Predškolska ustanova ”Rakila Kotarov Vuka” organizovala je ”Dečije poselo”, a tom prilikom 150 mališana se po tradiciji oprostilo od vrtića i pripremili se za novi životni period i školsko doba.

Sa ciljem da na što verodostojniji način predstave tradicionalne običaje, sve posetioce mališani su dočekali sa medom i pogačom. Nije izostalo ni šarenilo vašarskih tezgi ali i ringišpili i tobogani. Na radost mališana organizovana je vožnja kočijama ali i jahanje ponija.

Ova manifestacija imala je i humanitarni karakter, a svoje rukotvorine predškolci su prodavali za čepove priključivši se na taj način akciji ”Čep za hendikep”.

Na prepunim tribinama okupili su se roditelji i rodbina da pozdrave buduće osnovce a gromoglasni aplauzi bili su samo motiv više da svoj deo koreografije izvedu na najbolji mogući način.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA