OŠ “Knez Lazar” pobednik opštinskog takmičenja “Šta znaš o Crvenom krstu?”

U OŠ “Diša Đurđević” u Novom Medoševcu održano je opštinsko takmičenje “Šta znaš o Crvenom krstu?”. U kvizu su učestvovali učenici četvrtog razreda koji su bili podeljeni u sedam ekipa. Pobednički tim, ekipa OŠ “Knez Lazar”, opštinu Lazarevac predstavljaće na Gradskom takmičenju koje će 28. maja biti održano na Oplencu.

Učenici su i ovaj put rešavali testove i prikazali zavidno znanje o istorijatu, znaku, principima i aktivnostima Crvenog krsta i osnovama iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi. Pobednička ekipa, učenici iz OŠ “Knez Lazar” odmeriće svoje znanje na gradskom takmičenju na Oplencu.

Zoran Gavrilović, Crveni krst Lazarevac

Osnovni cilj ove aktivnosti Crvenog krsta je širenje znanja o samoj organizaciji i dobrovoljnom davalaštvu krvi, kao i razvitak humanih vrednosti kod najmlađih. Predstavnici Crvenog krsta kažu da je znanje o pojmovima koje deca rešavaju na testu na zavidnom nivou.

Pored akcije dobrovoljnog davalaštva krvi koja će biti organizovana 30. maja u EDB-u u Lazarevcu, lazarevački Crveni krst učestvovaće na gradskom takmičenju “Šta znaš o Crvenom krstu?” ali i takmičenju u prvoj pomoći. Letnja kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi počinje u junu.

Kviz “Šta znaš o crvenom krstu?” održava se od 2000. godine a Crveni krst Beograda prethodno organizuje obuku nastavnika o istorijatu, razvoju, osnovnim principima i programima Crvenog krsta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA