Sportsko ribolovačko društvo „Maj“ organizovalo na jezeru u Mirosaljcima takmičenje u pecanju na plovak

Sportsko ribolovačko društvo „Maj“ organizovalo je na jezeru u Mirosaljcima takmičenje u pecanju na plovak. Učešće je uzeo 21 takmičar a najbolji među njima bio je Milomir Kumrić iz Medoševca, član sportskog udruženja „Turbina“ iz Vreoca. Najboljim takmičarima uručena su priznanja i pehari za najbolji i najveći ulov.

Lepo vreme, jezero, dobro društvo i takmičenje u pecanju, okupilo je preko 20 takmičara, koji su se nadmetali u pecanju na plovak. Organizator ovog takmičenja je SRD „Maj“, koje je ime dobilo po prvim slovima sela koja gravitiraju oko jezera, a to su Mirosaljci, Arapovac i Junkovac.

Željko Arsenijević, predsednik Sportskog ribolovačkog društva “Maj”

Ovo sportsko društvo trenutno broji oko 120 članova. Među njima ima dosta starijih ali i mlađih članova, koji su stalni na jezeru u Mirosaljcima. Članovi ovog udruženja brinu i o zaštiti životne sredine oko ove vodene površine u kojoj ima nekoliko vrsta ribe, među kojima su štuka, smuđ, šaran i mnoge druge.

Najmađi član ovog udruženja je mlada dama po imenu Teodora, koja ima samo šest godina i stalni je posetilac jezera u Mirosaljcima. Tata je naučio da peca i nastaviće da uživa u ovoj aktivnosti i u buduće.

Takmičenje je bilo organizovano u tri discipline. Nakon merenja ulova proglašeni su pobednici svake a Milomir Kumrić iz Medoševca takmičar je sa najvećim ulovom.

Ovo ribolovačko udruženje planira da poribi jezero 2020. a prioriteti u ovoj godini su sređivanje prilaznih puteva, uređenje priobalja i čišćenje okoline. Na ovom jezeru upecan je kapitalan primerak soma od 56 kg, a po rečima predsednika udruženja u ovom jezeru čak ima i primeraka do 100 kg.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *