OŠ “Mihailo Mladenović Selja” organizovala Jesenji vašar

U okviru obeležavanja “Dečije nedelje” zaposleni u područnom odeljenju OŠ “Mihailo Mladenović Selja” u Brajkovcu, organizovali su prodajnu manifestaciju “Jesenji vašar”. Idelja i cilj organizovanja ovog bazara je da deca uz pomoć svojih roditelja, baka i deka, pripreme hranu, domaće proizvode i plodove iz bašte i na taj način prikupe novac za uređenje školskog objekta. Pored prodajnog dela manifestacije, za najmlađe su organizovane i radionice a u programu su pored dece uživali i stariji. Nadaju se da će ovo postati tradicionalna manifestacija koja će naredne godine okupiti i učenike i nastavnike uz drugih škola.

U dvorištu osnovne škole u Brajkovcu, na inicijativu učiteljice, vaspitačice i drugih zaposlenih, po prvi put je organizovan prodajni bazar “Jesenji vašar”. Želja organizatora bila je da učenici prikažu proizvode koji su sami napravili ali i sve proizvode sa sela. Na štandovima se našlo povrće, voće, domaći proizvodi od mleka, slatke i slane đakonije ali i rukotvorine.

Divan jesenji dan okupio je mnogo mališana ali i roditelja, deka i baka, koji su imali priliku da probaju sve proizvode ali i da kupe ono što su deca pripremila.

Štandovi su bili prepuni domaćih proizvoda, rukotvorina i ukrasa, a mali prodavci sav novac od prodaje prikupiće za uređenje školskog objekta. Bili su skromni a proizvodi koji su se našli na njihovim štandovima mogli su se kupiti po ceni od 50 do 100 dinara.

Divan dan, prošaran najlepšim bojama jeseni, učenici škole u Brajkovcu upotpunili su “Jesenjim vašarom”, koji će postati tradicija u ovoj obrazovnoj ustanovi. Deca iz vrtića uživala su u kreativnim radionicama na kojima su od brašna pravila kolače i bojila ih. Učenici ove škole uručili su i zahvalnicu Ljubici Vuković, koja je zaposlena u ovoj ustanovi i nesebično brine o svima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA