BeogradLazarevacVesti

OŠ „Rudovci“ preko projekta NIS-a modernizovala grejanje u pet seoskih područnih objekata

Kompanija NIS je u okviru programa „Zajednici zajedno 2022“, modernizovala sistem grejanja u OŠ „Rudovci“ u područnim školama.  Ovaj projekat čija je vrednost 2,3 miliona dinara, omogućio je zamenu kotlova na pelet čime je povećana  bezbednost korisnika i energetska efikasnost objekta. Projekat je realizovan tokom letnjih meseci i on je u ovoj grejnoj sezoni dao pune rezultate, imamo dobro grejanje i smanjili smo stepen zagađenja, kaže Nebojša Delić, direktor ove škole.

OŠ Rudovci

Zahvaljujući projektu kompanije NIS i njihovom ulaganju u lokalne zajednice, OŠ „Rudovci“, tačnije područne škole u pet sela, modernizovale su grejanje i zamenile kotlove, čime su prešle na grajanje na pelet. Na sličan način matična škola u Rudovcima  rešile je problem grejanja preko Ambasade Norveške i pre deset godina prešla na grejanje na pelet.

Ove godine u školske objekte uloženo je pet miliona dinara. Zamenjen je kompletan nameštaj u školi u Rudovcima, kao i računari u informatičkim kabinetima, kaže Delić.

Nebojša Delić
Nebojša Delić

Veliku zahvalnost dugujemo i roditeljima koji su uvek tu da pruže finansijsku ali i svaku drugu pomoć, kaže direktor škole. Dodaje da su roditelji u Trbušnici učestvovali čak sa 2/3 novca za obnovu objketa škole u ovom selu.

Informatički kabinet

Školu u Rudovcima trenutno pohađa 238 učenika. Prethodnih godina broj učenika je bio skoro dupliran. Njihov dobar uspeh odraz je rada sa nastavnim kadrom koje im je jako posvećeno, kaže direktor Delić i dodaje da su učenici iz Rudovaca imali najbolji republički prosek na završnom ispitu.

U planu je da u narednoj godini bude završen parking ispred škole, kao i zaštita na sportskom terenu na otvorenom, kaže Nebojša Delić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA