BeogradLazarevacVesti

Osmaci danas završili polaganje završnog ispita i na taj način završili osnovnoškolsko obrazovanje

Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji polagali su danas završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz jednog od pet ponuđenih predmeta po svom izboru – biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Najviše učenika opredelilo se za test iz geografije. Polaganjem testa iz jednog od pet ponuđenih predmeta učenici osmog razreda su danas završili polaganje završnog ispita i na taj način završili osnovnoškolsko obrazovanje. Treći dan završnog ispita protekao je regularno i bez ikakvih problema. Za sada sa terena nema informacija koje bi ukazivale na odstupanja od propisanih procedura, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Roditelji će preliminarne rezultate moći da vide do subote 22. juna na nivou škola i na portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs), a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita. Konačni rezultati biće objavljeni 25. juna.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu (lista želja) moći će da se podnese preko portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna. Konačni rezultati raspodele po obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula 2024. godine. Upis u srednje škole moguć je elektronski i ove godine preko portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula 2024. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA