LajkovacVesti

Osnivačka skupština OU penzionera „Treće doba“

U Gradskoj kući u Lajkovcu održana je osnivačka skupština Opštinskog udruženja penzionera „Treće doba“. U Lajkovcu su do sada funkcionisala dva granska udruženja i jedno opšto, a nakon osnivačke skupštine, Udruženje „Železničar“ i „Kolubara“ spojili su se u opštinsko udruženje. Na ovaj način opštinska organizacija moćiće da kroz projekte konkuriše za novac iz opštinskog budžeta i na taj način pomogne ugroženim penzionerima sa teritorije lajkovačke opštine.

Na osnivačkoj skupštini Udruženja penzionera opštine Lajkovac izabrano je novo rukovodstvo. Penzioneri u Lajkovcu od sada su udruženi u organizaciju koja simbolično nosi ime „Treće doba“ a njen novi predsednik je Milorad Bojičić, dok je njegov zamenik Momir Vučetić.

Ovo udruženje je formirano jer postojeće udruženje do sada opštinsko, nije funkcionisalo ali nam zakon dozvoljava da napravimo udruženje koje će biti slično tome, tako da nesmetano možemo da radimo. – rekao je novi predsednik udruženja Milorad Bojičić.

Inicijativa za osnivanje Opštinske organizacije Udruženja penzionera potekla je na panel diskusiji koja je održana 23. oktobra u organizaciji lajkovačkih penzionera. Podršku onivanju ovog udruženja pružio je i predsednik skupštine opštine Lajkovac Živorad Bojičić. On je ovom priliko napomenuo da će od sada lajkovački penzioneri moći da kroz projekte konkurišu za novac iz opštinskog budžeta a da će lokalna samouprava i dalje pomagati svojim najstarijim sugrađanima.

Pred njima je jedan veliki posao i oni će praktično nastupati u ime svih penzionera Lajkovca. I ja se nadam da će uz pomoć konkursa koji raspisuje opštinska uprava opštine Lajkovac biti u mogućnosti da zadovolji interese svih penuionera, ne samo onih sa najnižim primanjima – izjavio je Živorad Bojičić.

Podršku svojim kolegama iz Ljakovca pružili su i penzioneri iz Lazarevca. Predsednik opštinske organizacije GO Lazarevac i član Skupštine Saveza penzionera Srbije Rade Petrović rekao je ovom prilikom da je jako važno da opština kao što je Lajkovac ima svoje udruženje i da će na ovaj način moći da pomogne svojim članovima ali i penzionerima kojima je pomoć preko potrebna.

Opštinska organizacija penzionera Lajkovac uživaće sve beneficije i prava svojim punopravnim članstvom u Savez penzionera Srbije, kaže Miroslav Ilić, sekretar lazarevačkih penzionera i dodaje da će oni svojim kolegama pomoći da u narednom periodu naprave plan i program i od sledeće godine krenu i realizaciju istih.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA