BeogradKulturaLazarevacVesti

Osnovan Gradski hor u Lazarevcu

U svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“ održana je audicija za prijem članova u novoosnovani Gradski pevački hor koji će voditi diplomirani muzički pedagog Gordana Mumović. Za početak je planirano da to bude ženski hor, shodno interesovanju, a očekuje se da kasnije preraste u mešoviti. Probe će se održavati u lazarevačkoj biblioteci svakog četvrtka od 17 časova a mogu se prijaviti svi stariji od 15 godina.

Ideja za gradski pevački ansambl postoji duži niz godina i Lazarevcu je nedostajao jedan ovakav hor, kaže nam diplomirani muzički pedagog Gordana Mumović. Ona podseća da je sličan sastav postojao ranije a da je sad sazrela ideja da se formira novi. Članovi Gradskog hora mogu postati svi Lazarevčani koji su stariji od 15 godina. Shodno interesovanju, u početku će biti ženski a želja je da ansambl preraste u mešoviti. Prva audicija održana je u svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“, koja podržava rad novoosnovanog hora.

Kada je repertoar novoforniranog Gradskog hora u pitanju, on će biti raznovrsan, od starogradskih melodija do džeza.

Probe Gradskog hora će se održavati u lazarevačkoj biblioteci svakog četvrtka od 17 časova a mogu se prijaviti svi stariji od 15 godina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA