Osnovan novi odred izviđača “Zlatni kompas” u Lazarevcu

“Zlatni kompas” naziv je novog izviđačkog odreda koji je nedavno osnovan u Lazarevcu. Za cilj ima promociju zdravih stilova života, više boravka u prirodi i namenjen je pre svega mladim ljudima koji žele da kroz putovanja, druženja, avanturu, izazov, sa svojim vršnjacima iskustveno uče. Promocija novoosnovanog odreda biće održana u četvrtak od 19 časova u svečanoj sali lazarevačke biblioteke, kojoj će prisustvovati i generalni sekretar Izviđača Srbije, kao i lokalno rukovodstvo. Novi izviđači kažu da je odred već napravio plan i program i da novim članovima nudi više izleta, češće boravke u prirodi, smotre i okupljanja, letovanja i drugo, rekao je za RTV GEM Predrag Cvetković zamenik starešine odreda izviđača “Zlatni kompas”.

Grupa entuzijasta, koja ima dugogodišnje iskustvo u izviđaštvu, okupila se oko ideje da u Lazarevcu oformi novi odred koji će svim članovima pružiti priliku da nauče sve što je važno u ovoj oblasti ali i da kroz razne aktivnosti vrate se prirodi. Ovaj put najstariji izviđači, brđani, rešili su da izviđaštvo u Lazarevcu podignu na viši nivo.

U novom odredu trenitno ima 15 brđana i skoro toliko mlađih izviđača. Svoj plan i program predstaviće u svečanoj sali lazarevačke biblioteke u četvrtak od 19 časova. Svi koji budu želeli da se priključe ovom odredu to mogu učiniti na samoj promociji a procena je da će do kraja godine biti oko 100 članova.

Članovi odreda “Zlatni kompas” okupljaju se u prostorijama SRC “Kolubara”. U odredu kažu da je sada prioritet da se svim članovima obezbede marame i uniforme.

“Jednom izviđač, uvek izviđač” moto je svih koji su se nekada oprobali u ovoj veštini. Brđani iz Lazarevca iz “Zlatnog kompasa” spremni su da mlađima prenesu svoje iskustvo ali i da organizuju izlete, boravak u prirodi, susrete, smotre i letovanja…

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA