Osnovci iz Radljeva i Pambukovice u poseti RB Kolubara

Oko 50 učenika osmog razreda iz Pambukovice i Radljeva bilo je u poseti RB „Kolubara“. Učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Pambukovice i OŠ „Dušan Danilović“ iz Radljeva sa svojim nastavnicima obišli su rasadnik preduzeća „Kolubara usluge“ a nakog toga su prisustvovali predavanju instruktora o proizvodnim zanimanjima i profilima. Poseta je organizovana u cilju podrške profesionalne orijentacije učenika.

rasadnik poseta učenika škole

Učenici dve osnovne škole sa teritorije ubske opštine posetili su rasadnik preduzeća „Kolubara Usluge“ gde su imali priliku da čuju nešto više o samom rasadniku, biljkama koje se gaje, rekultivaciji zemljišta ali i o zanimanjima koja ih interesuju.

Rasadnik u Baroševcu

Učenici su mogli dodatno da postave pitanja o svemu što ih interesuju, a ono što su videli i čuli biće im od koristi prilikom donošenja odluke o izboru budućeg zanimanja, odnosno srednje škole.

Svetlana Maksimović direktorka OŠ „Dušan Danilović“ u Radljevu rekla je ovom prilikom da je rukovodstvo RB Kolubare prepoznalo potrebu da učenici kroz posetu i upoznavanje sa različitim zanimanjima lakše donesu odluku  o tome čime će se baviti u budućnosti. Dodaje da učenici često biraju zanimanja koja imaju veze sa poslovima u ovom rudarskom basenu i da je i nekoliko učenika iz ove škole posao našlo upravo u ovom preduzeću.

Svetlana Maksimović
Svetlana Maksimović

Nakon posete rasadniku, učenici su u upravnoj zgradi imali priliku da se kroz stručno predavanje instruktora upoznaju sa zanimanjima koja su usko povezana sa poslovima u ovom preduzeću a to su mašinska struka, elektro, rudarska i zaštita životne sredine.

Predavanje za učenike u kolubari

Dragan Đuketić instruktor zavarivanja u „Kolubari Metal“ rekao je da je učenike pokušao da uputi u rad celog kombinata i dodao da će im ovo značiti da se lakše opredele za buduće zanimanje.

Dragan Đuketić
Dragan Đuketić

Nakon posete RB „Kolubara“, učenici dve škole posetili su i hram Svetog Velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA