Novi dresovi fudbalera Kolubare sa simbolima Lazarevca

Novi dres koji će igrači FK Kolubare nositi u predstojećoj sezoni Superlige Srbije, koji je izradio tehnički sponzor kompanija Seven iz Kragujevca, biće zelene boje sa crnom tradicionalnom šarom, a na njemu će dominirati siluete dva najznačajnija kulturno istorijska simbola Lazarevca izrađena u svetlijim nijansama tradicionalnih zeleno crnih boja Kolubare.

Pored mesta za reklame sa prednje i zadnje strane dresa, ispod broja i naziva kluba, novitet na novom dresu je silueta crkve Svetog velikomučenika Dimitrija sa Spomen kosturnicom, koja je jedan od simbola Lazarevca, izrađena u drugoj nijansi. Crkva Svetog velikomučenika Dimitrija sa Spomen kosturnicom u Lazarevcu spomenik je kulture od izuzetnog značaja i izgrađena je u slavu poginulim vojnicima srpske i austrougarske vojske u nadaleko čuvenoj Kolubarskoj bici, jednoj od najvećih bitaka Velikog rata koja se odigrala i na prostorima današnje opštine Lazarevac.
U spomen kripti, koja je izgrađena u periodu od 1938 – 1941. godine, pohranjene su kosti ogromnog broja srpskih, ali i austrougarskih vojnika nastradalih u Kolubarskoj bici, što pokazuje koliko je bolna istorija Srbije, ali i veličinu srca našeg naroda koji je uz svoje poginule vojnike sahranio i neprijateljske.
Drugi simbol na novom dresu FK Kolubare predstavlja siluetu Spomenika srpskom ratniku koji krasi jedan od najlepših trgova Lazarevca. Ovaj spomenik podignut je u slavu običnog srpskog vojnika iz Prvog svetskog rata, kao sećanje na srpske vojnike, srpsku decu i sve one koji su život dali za ovo u čemu danas uživamo, a to je sloboda.
image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA