LazarevacObrazovanjeVesti

Osnovna škola „Vojislav Voka Savić“ obezbedila 13 tablet uređaja svojim učenicima za učenje

Od prvog dana praćena nastave na daljinu, svi zaposleni u OŠ „Vojislav Voka Savić“ uključeni su u proces kako bi svi učenici na što lakši ali i kvalitetniji način pratili nastavu putem interneta. Svakodnevno učenici „Vokine“ škole su u kontaktu sa svojim nastavnicima i redovno uče po predviđenom planu. Svoje radove šalju natrag nastavnicima koji ih formativno ocenjuju i prate njihov rad. Za sve one učenike koji nisu imali tehničke mogućnosti, škola je uz pomoć prijatelja nabavila 13 tablet uređaja koje je dodelila tim učenicima. Što se tiče upisa u prvi razred, direktor škole Nenad Živanović kaže da roditelji prate sajt škole i da će nakon odluke Ministarstva sve biti objavljeno na zvaničnom sajtu OŠ „Vojislav Voka Savić“.

OŠ Vojislav Voka Savić

U vreme vanrednog stanja učenici i svi zaposleni u obrazovnom sistemu ovih dana uče na daljinu i preko interneta. Isti slučaj je i u OŠ „Vojislav Voka Savić“ a po rečima direktora Nenada Živanovića, učenici i nastavnici u stalnom su kontaktu kako bi savladali gradivo. Što se tehničkih uslova tiče, većina učenika u ovoj školi ima dobre uslove da nastavu prati od kuće. Procenom smo došli do zaključka da ima dosta porodica u kojima ima više dece a roditelji imaju po jedan mobilni uređaj. Zahvaljujući prijateljima škole uspeli smo da obezbedimo 13 tablet uređaja koje smo dodelili učenicima koji nisu bili u mogućnosti da prate nastavu. Vodili smo računa da to budu porodice u kojima ima više učenika u kući a koji su učenici naše škole, kaže direktor Živanović.

Nenad Živanović
Nenad Živanović

Što se tiče upisa u prvi razred direktor Nenad Živanović zamolio je roditelje da prate sajt škole. Kada dobijemo upustvo Ministarstva prosvete, istog trenutka ćemo postaviti na sajt www.osvokasavic.edu.rs i fb stranicu naše škole a obaveštenje je istaknuto i na ulazu u školu. Prvi koraci upisa značiće da se roditelji putem mail-a osvoka2010@gmail.com mogu informisati o aktulenostima ali i na broj telefona sekretara koji je istaknut na ulazu u objekat. Zamolio je roditelje da navedeni broj kontaktiraju jedino u periodu od 09 do 16 časova.

Vokina škola

U toku su radovi na balon sali koja će biti spremna za početak nove školske godine a na pitanje da li će učenici nastavu pohađati u proširenom objektu škole, direktor kaže da to zavisi od trajanja vanrednog stanja. Svi javni radovi i konkursi su stopirani a adaptacija ustanove biće nastavljena kada se omoguće uslovi za to nakon prestanka vanrednog stanja.

učionice u Vokinoj školi

Direktor škole rekao je za RTV GEM i da je u toku humanitarna akcija za prikupljanje pomoći dečaku iz Užica, za čiju tužnu i tešku priču su čuli u emisji „150 minuta“. U okviru kolektiva OŠ „Vojislav Voka Savić“ desetogodišnjem dečaku iz okoline Užica biće prikupljena materijalna pomoć, hrana odeća i obuća a humanitarna akcija biće okončana do srede. Želeli smo da dečaku stavimo do znanja da ima ljudi koji birnu o njemu i da život može biti bolji, kaže direktor Živanović. On je pozvao i kolektive drugih ustanova da se uključe u akciju. Ovo nije jedino dete kome pomoć treba, u svakoj sredini postoji, a bilo bi dobro da u svom okruženju vidimo da li ima dece kojima je pomoć potreba. Naša škola svake godine organizuje akciju za svoje učenike napomenuo je Nenad Živanović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA