Ostvarenost podsticaja u poljoprivredi u opštini Lazarevac najbolja na teritoriji Grada Beograda

Lazarevački poljoprivrednici ove godine ostvarili su skoro 95 odsto podsticaja i preko javnih poziva Grada Beograda dobili su sredstva i nabavili neophodnu opremu i sadnice za svoja gazdinstva. Nenad Bačanac, član Veće GO Lazarevac zadužen za poljoprivredu, ističe da je broj gazdinstava dupliran u odnosu na prethodne godine i da je sve veći broj mladih ljudi koji se odlučuju da pokrenu svoju proizvodnju. Što se tiče javnih poziva, ova godina je za nas bila uspešna a opština Lazarevac je jedna od najboljih što se tiče ostvarenja podsticaja na teritoriji Grada Beograda kaže Bačanac i ističe da je i ove godine veliko interesovanje poljoprivrednika bilo za nabavku mehanizacije.

pčelari

Lazarevački poljoprivrednici ove godine, zahvaljujući podsticajima Grada Beograda, uspeli su da nabave svu potrebnu opremu za pčelarstvo, nove sadnice voća, ali i neophodnu mehanizaciju za obradu zemljišta. Opština Lazarevac vodeća je na teritoriji Grada Beograda u oblasti pčelarstva i zahvaljujući pomoći grada, lazarevački pčelari nabavali su svu neophodnu opremu i na taj način proširili svoja društva, kaže Nenad Bačanac i ističe da ostvarenost podsticaja u ovoj oblasti skoro 95 odsto.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Vidan napredak je i u oblasti voćarstva kaže Bačanac i dodaje da se oko 50 poljopivrednika prijavilo za dodelu sadnica koje će im biti uručene na jesen.

U dogovoru sa Gradom Beogradom, početkom sledeće godine biće raspisan i javni poziv za dodelu mašina za preradu poljoprivrednih proizvoda, napominje Bačanac.

traktori

Stočari su pretpreli najveći udar kovida, kaže Nenad Bačanac i dodaje da je ova pošast napravila „pauzu“ u formiranju Matične službe u ovoj oblasti. Opština planira da do kraja godine oformi ovu službu koja će svakako pomoći svojim stočarima, zaključuje Bačanac.

Najveći javni poziv gde se odvaja najviše novca i za koji se interesuju naši poljoprivrednici je nabavka mehanizacije. Ove godine čak 13 traktora biće uručeno lazarevačkim poljoprivrednicima.

Kancelarija za poljoprivredu

Podršku lazarevačkim poljoprivrednicima u prijavi i ostvarivanju podsticaja, pruža i Kancelarija za poljoprivredu koja se nalazi u Glavnoj ulici. Kontakt telefon je 011/8126-991 i stručna lica zaposlena u ovoj kancelariji na raspolaganju su svim poljoprivrednicima kaže Bačanac i poziva mlade ljude da razmisle o pokretanju svoje proizvodnje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA