Otac Marko Mitić o najvećem hrišćanskom prazniku Uskrsu

Uskrs je najveći hrićanski praznik, dan kada je Gospod vaskrsao, označavajući večni život. Prema rečima starešine Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, oca Marka Mitića, Vaskrsenje Isusa Hrista dokaz je da čovek ne prestaje da živi kada se upokoji, već da njegova duša nastavlja da živi zajedno sa Bogom.

Najveći hrišćanski praznik Uskrs označava pobedu života nad smrću. Ovaj praznik se praznuje tri dana, i uvek pada u nedelju. Starešina Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, otac Marko Mitić govorio nam je šta Uskrs predstavlja za hrišćane.

crkva-1

Jedan od najlepših običaja koji je vezan za najveći hrišćanski praznik Usrs je farbanje jaja. Jaja su od najranijeg doba hrišćanstva simbol vaskrsenja.

Veliki ili Časni post uoči Uskrsa traje sedam nedelja. Otac Marko ističe da post ima za cilj negovanje duhovnih vrednosti.

Najveći Hrišćanski praznik je prilika da se podsetimo na rečenicu iz Svetog Pisma koja glasi  “Ljubite Boga i bližnje svoje kao same sebe”. Na Veliki petak u 15:00 časova u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu održaće se Večernje bogosluženje sa iznošenjem plaštanice. Svim hrišćanima čestitamo predstojeće praznike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA